lauantai 3. helmikuuta 2018

Leppoisa lauantai

Viikonloppu ilman kalenterimerkintöjä. Kaiken alkuvuoden kiireen ja tohinan keskellä se oli enemmän kuin tervetullut. Aloitinkin viikonlopun vieton nukkumalla  11 tunnin yöunet ja päiväunet päälle. Väsymystä oli siis havaittavissa!


Lauantaina tein kiireettömän kauppakierroksen, joka sisälsi kirppareita, ruokaa, kukkia. Sekä käynnin ihastuttavassa Bambi ja Kuu -liikkeessä, josta kotiin lähti kuvan koulutaulu. Minulla on koulutauluja niin kotona, kuin mökilläkin. Joku niissä vaan kovasti viehättää, ei voi mitään!

Leppoisa lauantai sisältää toki myös kokkailua. Päiväunien jälkeen tietenkin, eihän sitä muuten olisi jaksanut...... Alkuperäinen ohje on Valion reseptilehdykästä, mutta minua häiritsi kovasti, miten siinä ehdotettiin käytettäväksi pakastevihanneksia (sipulia ja herne-maissi-paprika -seosta), niin sitten muokkasin sitä vähän. Ja vaihdoin nimen.....


Tortillavuoka
6 annosta

500 g karitsan jauhelihaa
oliiviöljyä
200 g sipulia
200 g muita kasviksia, esim. maissia, paprikaa
2 tl mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
1 prk Kolme juustoa -ruokakermaa
150 g Gouda -raastetta
6 vehnätortillaa

Tomaattimurskan unohdin hankkia, mutta kaapista löytyi purkillinen säilöttyjä kirsikkatomaatteja. Se sopi tilanteeseen oikein hyvin. Jauheliha voi toki olla myös nautaa, minulla vaan on tuota Herrakunnan Lammas -tilan karitsaa REKO-käynnin jälkeen vielä jonkin verran pakastimessa, niin käytin sitä.


Ruskista jauheliha öljytilkassa. Lisää silputtu sipuli, sekä maissit että pilkottu paprika. Maissiin päädyin siksi, että syksyn päätteeksi oli mökiltä kotiin siirtynyt kaksi esikypsennettyä maissia, nehän säilyvät lähes ikuisuuden. Maissin jyväset irtoavat tähkistä näppärimmin veitsellä "skalpeeraten".


Lisää tomaattimurska, chilikastike ja ruokakerma.  Hukutin kastikkeeseen vielä aurajuustomurupussin (voikohan tuo edes olla yhdyssana?) loput. Anna kiehua hiljalleen kannen alla hetkisen. Itseasiassa nuo säilötyt kirsikkatomaatit näyttävät kastikkeessa paljon tomaattimurskaa hauskemmilta!


Laita isoon pyöreään uunivuokaan kerroksittain kastiketta, tortilloja ja juustoraastetta. Kastiketta ensimmäiseksi ja viimeiseksi. Viimeistele pinta juustoraasteella.


Vartti 225 asteisessa uunissa ja se on siinä! Anna vuoan rauhassa vetäytyä hetki folion alla ja sitten herkuttelemaan!


Aivan loistavaa, suosittelen! Annoksen päälle silppusin hivenen tuoretta kevätsipulia. Oi, lauantai!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti