keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Ystävänpäivän yllätys


Olin päättänyt yllättää työkaverini ystävänpäivänä. Ja vieläpä oikein makeasti vähän uudenlaisilla mokkapaloilla. Eikun hommiin!


Irish Cream rahka -mokkapalat
pellillinen

200 g voita
2 dl kylmää kahvia
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
5 munaa
2½ dl sokeria

Kuorrutus
75 g voita
½ dl kahvilikööriä
50 g Valion Irish Cream & Coffee -rahkaa
5 dl tomusokeria
1/4 dl kaakaojauhetta
nonparelleja tms. koristeita


Sulata voi ja lisää siihen kahvi. Jäähdytä haaleaksi.Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakoajauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Erottele yhdestä kananmunasta keltuainen ja valkuainen, laita keltuainen sivuun. Vatkaa erottelemasi valkuinen, loput kananmunat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.



Lisää muna-sokerivaahtoon voi-kahviseos ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita tasaiseksi nuolialla (en tiedä, miksi ei vatkaimella) ja kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.




Sekoita keltuainen ja rahka. Nostele rahkanokareita reilusti ympäri taikinaa. Levitä niitä hieman. Kypsennä 200 asteisen uuni keskiosassa 15 minuuttia ja anna jäähtyä saman verran. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille ja poista päälle jäänyt paperi pohjasta.


Pohjan paistuessa ja jäähtyessä valmista kuorrutus. Kiehauta voi, likööri ja rahka nopeasti ja nosta kattila liedeltä. Siivilöi tomusokeri-kaakaojauheseos joukkoon ja sekoita kunnes on tasaista. Tarvittaessa voit kuumentaa seosta kevyesti. Maltti on valttia tässä hommassa. Samoin siivilöinti, muuten et onnistu saamaan tasaista seosta. Ja kiehuessa likööristä haihtuu alkoholi ja vain maku jää, joten voit huoletta tarjota mokkapaloja myös alaikäisille.



Levitä kuorrutus hieman lämpimänä pohjalle ja koristele haluamallasi tavalla. Minä käytin koristeluun ystävänpäivän kunniaksi sydämiä. Anna kuorrutteen kovettua ja paloittele joko säntillisiksi paloiksi tai sitten voit pienellä muotilla tehdä vaikka sydämiä tai mitä nyt ikinä keksitkään.


Yllättävän työläs leivonnainen, monta eri vaihetta ja kulhoja, mittoja sun muuta tuhraantui tiskikoneellisen verran. Parasta olla vaivan väärti!



Ja olihan se! Pakkasin mokkapalat aamulla mukaan, junassa ilahdutin sekä sisartani, että ystävääni muovirasiayllätyksillä, työmatkalla poikkesin viemässä niitä tyttären perheelle ja toimistolla keräsin kaikki mahdolliset jaossa olevat irtopisteet :) Eikä muuten kannata usein yllättää, sillä kun sen tekee harvoin, niin yllätys on todellinen yllätys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti