tiistai 20. helmikuuta 2018

Intohimona juusto

Rakastan juustoja (liikaa) ja rakastan raclettea, tuota sveitsiläistä paimenten pyttipannua. Happyhamster on hankkinut talouteeni myös harmittavan harvoin käytetyn raclettegrillin. Grillin ääreen on hauska kerääntyä ystävien kanssa, mutta harvoin ei sitä koskaan tule vain itseä varten otettua esiin. Juuri siitä syystä tämä ohje tuli eteeni kuin tilauksesta.

Uuniraclette
Glorian Ruoka&Viini 2/2018
4 annosta

500 g raclettejuustoa, emmentalia tai vuohenjuustoa
8 perunaa keitettynä ja viipaloituna
8 dl kasviksia (parsakaalia, papuja, suolakurkkua, kapriksia, hillosipuleita), 
kypsennettynä ne, jotka sitä vaativat
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua, poroa tai bresaolaa
2 dl punaista tai vihreää pestoa
oliiviöljyä pannuihin


No, minä en noudattanut ohjetta, poimin vain idean. Öljysin keskikokoisen valurautapannun (annokset voi tehdä myös blinipannuihin). Pakastimen kätköistä löytyi ylimennein päiväyksin oleva paketti Herrakunnan maatiaismakkaraa. Sulatin, viipaloin ja ruskistin. Kuvasta näet, mitä muuta nakkasin pannulle: sieniä, tomaatteja, vähän ilmakuivattua kinkkua, broccolinon kukintoja, avokadoviipaleita.


Stockmannin Herkusta löytyi sieniä, jotka valikoituivat ostoskoriin puhtaasti hauskan ulkonäkönsä vuoksi. Mutta siis oikeasti voit heitellä pannulle lähes ihan mitä vaan. Pyttipannumeiningillä.


Lopuksi peitin koko komeuden raclettejuustoviipaleilla. Kypsennä 250 asteisessa uunissa viitisen minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Tarjoa sellaisenaan tai maalaisleivän kanssa. Minulla oli leipänä äitini tekemää hämäläistä näkkileipää, omalla tavallaan maalaisleipää sekin.



Ihan tajuton herkku! Tämä turmiollinen juustopommi on helppoudessaan vertaansa vailla. Tarvitset vain valurautapannun raclettegrillin sijaan.



Ja jos pidät valurautapannuja työläinä putsattavina, niin haluan korjata ennakkoluulosi. Hyvin öljyttyyn pannuun ei tartu mikään ja se, mikä vähän tarttuukin, lähtee talouspaperilla pyyhkien. Tarkempia valurautavinkkejä löydät blogistani täältä, klik.


Enkä malta olla näin lopuksi esittelemättä Happyhamsterin löytämää kaunista pannunalustaa. Ruosteista romuromantiikkaa. Silmiini niin kaunista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti