sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Pitihän sitä sitten minunkin......


Pitihän sitä sitten minunkin kokeilla viime viikkojen somehitiksi Jenni Häyrisen Liemessä -blogista noussutta uunifetapastaa. Se nimenomainen feta, jota Liemessä -blogisti käytti, oli jo aika ajoin myyty loppuun. Aikoinaan vastaavanlaisen hypetyksen aikaan saaneen avokadopastan myötä kaupat olivat helisemässä avokadomyynnin kanssa. Ja mikä sitten milloinkin nousee sosiaalisen median aallonharjalle? Varmasti paljolti sattumien summaa, mutta näitä molempia pastoja yhdistää ainakin se, että ne ovat äärettömän helppoja valmistaa, raaka-aineita on vain muutama ja lopputulos herkullista. Siispä kokeilemaan!


Uunifetapasta
Liemessä -blogi
2 annosta (nälkäisille)

250 g hyvää pastaa
200 g fetajuustoa
1 dl oliiviöljyä
½ punainen chili
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

Tarjoiluun
tuoretta basilikaa

Minä vaihdoin chilin kahteen pilkottuun valkosipulinkynteen ja lisäsin mukaan myös reilusti pinjansiemeniä. Ohjetta on helppo varioida mielensä mukaisesti. Luin melkoisen määrän reseptiin liittyviä kommentteja ja olipa muutama lisännyt mukaan myös broileria. Kukin mieltymystensä mukaan siis.


Lorauta uunivuoan pohjalle öljyä ja laita fetaköntti vuokaan kokonaisena. Pilko chili (tai valkosipuli) fetan päälle ja lorauta jälleen vähän öljyä fetan päälle. Lisää tomaatit vuokaan, vähän pippuria ja ripaus suolaa. Ja öljyä. Pyöritä tomaatit öljyssä. Itse lisäsin vielä mukaan pinjansiemeniä.


Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tämän jälkeen nosta lämpötila 225 asteeseen, käännä grillivastukset päälle ja nosta vuoka ylätasolle. Jatka paistamista 10 minuuttia. Tarkkaile paahtumista, sillä uunit ovat yksilöllisiä! Huumaavat tuoksut täyttivät keittiöni.......


Tällä välin keitä pasta ohjeen mukaan. Riko uunifetan rakennetta hieman ja kaada koko vuoan sisältö pastan joukkoon. Sekoita. Koristele annokset tuoreella basilikasilpulla. Nauti.Nam! Pidin tästä kovasti. Helppo ja maukas arkiruoka. Ehkä valkosipulia laittaisin seuraavalla kerralla vähän enemmän. Ja yllätyksekseni olen myös sitä mieltä, että kirsikkatomaatteja voi olla enemmän, ehkä 1½ rasiallista. Yllätys siinä mielessä, että lämmin tomaatti ei ole ihan TOP kolmosessa listallani. Näin sitä voi yllättää itse itsensä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti