tiistai 5. maaliskuuta 2019

Viini edellä Nudeen

Ravintola Nude on uudehko Olo Group -ravintolaperheen jäsen ja tässä aivan samassa liiketilassa ovat aiemmin toimineet sisarravintolat Olo ja Emo. Ravintola Olo perustettiin vuonna 2006 ja vuodesta 2011 se on pitänyt hallussaan Michelin tähteä. Ravintola Emo avattiin puolestaan vuonna 2013. Nyttemmin Olo löytyy Pohjoisesplanadilta ja Emo Kluuvikadulta. Olon naapurista Helenankadulta löytyy vielä bistro Garden by Olo ja siellä olenkin nauttinut elämyksellisen tilinpäätösillallisen työkavereideni kanssa vuosi sitten, klik. Mutta nyt palatkaamme kaikkien näiden ravintoloiden menestyksen alkujuurille, osoitteeseen, josta tänä päivänä löytyy Nude.


Kalenterini välissä poltteli lahjakortti, lasilliset viiniä kahdelle. Ja ettei nyt vaan jäisi kortti tyystin käyttämättä ja ilmaiset viinit maistamatta, niin otin mukaani siskoistani nuorimman.



Keskellä viikkoa, keskiviikkona, heti avaamisen  jälkeen ravintola oli kovin tyhjä. Emme olleet tehneet pöytävarausta, eikä sille ollut tarvettakaan, koska lisäksemme siellä viettämämme parin tunnin aikana asiakkaita oli vain ehkä kolmessa tai neljässä muussa pöydässä. Harmillisen hiljaista.

Nuden viinivalikoima perustuu Bottlescouts -verkkokaupan valikoiman ympärille. Mielestäni tämä on nerokas konsepti, voit käydä Nudessa maistelemassa viinejä ja niihin sovitettuja ruoka-annoksia ja sitten tilata mieluisat viinit kotiovelle. Bottlescoutsista olen muutaman kerran viinejä tilannut ja en voi kuin kehua niin valikoimaa, kuin toimituksen nopeuttakin.


Menun viini/ruokaparit löytyvät pöydistä ja ystävällinen henkilökunta auttaa asiantuntevasti valinnoissa.


Itse menin valinnoissa melkolailla viini edellä. Punainen viini edellä. Le Petit Coudoulis Côtes du Rhône 2017 (verkkokaupan hinta Suomeen toimitettuna 14,10 €) on täyteläinen, mausteinen ja mehevä punaviini Ranskan Etelä-Rhônesta. Viini minun makuuni.


Tälle viinille oli paritettu ruoka-annos Kaalia ja sieniä. En pidä kaalista, ohjauduin tähän valintaan tyystin viinin viemänä, vaikka tokihan sienet houkuttivat. Annos oli visuaalisesti ehkä vähän ankea ankeahko, mutta puuromaisesta koostumuksestaan huolimatta sangen maukas. Vaikka sientä en sieltä löytänytkään.



Sisareni ruokavalinta nostatti minussa valtaisan annoskateuden. Kampasimpukkaa ja maa-artisokkaa, kumpikin suosikkiraaka-aineitani. Hylkäsin tämän kauniin annoksen itse vain ja ainoastaan viinin vuoksi. Mutta kateus helpotti, kun sisko antoi arvosanaksi laimeahkon ookoon.


Kampasimpukalle viininä Spätburgunder Jülg 2016 (verkkokaupan hinta Suomeen toimitettuna 16,50 €) Saksasta, Pfalzin alueelta. Ja siis spätburgunderhan on yhtä kuin pinot noir, siksi minä en sitä valinnut. Toisaalta sitten, kun tilkan siskon lasista maistoin, niin ei se nyt ihan mahdoton viini ehkä ollutkaan. Silkkinen, notkea, kevyt ja marjaisessa maussa kypsää vadelmaa ja hentoa savuisuutta.


Minä innostuin sitten kokeilemaan vielä toisenkin ruoka-viiniparin. Viini edellä edelleen. Damana 5 Ribera del Duero 2016 (verkkokaupan hinta Suomeen toimitettuna 14,30 €) Espanjasta on viini, jota olen muutaman pullon Bottlescoutsilta tilannut. Vanha tuttu siis. 100% Tempranillo, jonka nimessä oleva numero 5 viittaa viisi kuukautta kestävään kypsytykseen ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Ja ruokaparina ankka.  Ankkaa kahdella tapaa ja kurpitsaa. Ankkaa yleensä vähän, jos en nyt suorastaan karttele, niin hivenen vierastan. Tämä oli täydellistä! Söin kaiken. Söin nahat ja rasvat, kaiken. Mikä makujen tykitys! Aivan ehdottomasti illan paras setti. Iso NAM!



Mukava paikka, jonne ehdottomasti haluan uudelleen. Helppo pistäytyä näin lyhyen, vieläkin lyhyemmän tai jopa pidemmän kaavan mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti