Mumun kokkikerhossa oli tällä kertaa jo vähän joulufiiliksiä. Ja mikäpä ettei, sillä naperon vuodessakin on viisi vuodenaikaa ja niistä joulu on se viides. Säätilasta tosin joulufiilis oli varsin kaukana, mutta kaikessa harmaudessaankin näkymä tyttären perheen kodin keittiön ikkunasta, yli Helsingin keskustan kattojen, on sangen viehättävä.
Ikkunassa Kaj Franckin Ateenan aamu (Iittala) |
Mumun kokkikerhossa on ainakin toistaiseksi keskitytty enemmän herkkujen puolelle, viimeksi leivoimme banaanikakkua, klik. Nyt meillä oli peräti kahta sorttia, suolaista ja makeaa.
Suolaiset joulutortut
valmiita voitaikinalevyjä
kananmuna voiteluun
maustamatonta tuorejuustoa
kirjolohen mätiä
tillitupsuja
Taikina sulatetaan pakkauksen ohjeen mukaan ja taitellaan tortut perinteiseen malliin. Voidellaan kananmunalla ja paistetaan kunnes ovat kauniin värisiä.
Annetaan hetki jäähtyä, laitetaan keskelle nokare tuorejuustoa sekä mätiä. Koristellaan tillillä. Helppoa, näyttävää ja herkullista!
Joulumausteiset kauralastut
Kodin Kuvalehti 23/26.11.2020
16 kpl
50 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta
1 tl kardemummaa
1 muna
Päälle
valko- ja/tai tummaa suklaata
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää joukkoon voisula ja muna. Lusikoi pieniä taikinanokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista kauralastuja 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä. Sulata suklaa ja kasta jäähtyneet keksit suklaaseen. Jos haluat, voit vielä koristella keksit.
Me halusimme laittaa vähän sydämiä. Malta antaa suklaan kovettua ennen tarjoilua. Me emme malttaneet!
Naperon itsensä koristelemaan, oman huoneen jouluikkunaan, olivat päässeet mukaan myös parhaat ystävät!
Voi mitä luomuksia kokkailet, kuniit katsella ja ...mmmmmm kunpa vois maistaakin! Hyvää jatkoa ja leivonnan iloa!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi 🥰 Olen niin iloinen, kun napero on ruokapuuhista näin innostunut. Ihanaa yhteistä tekemistä!
VastaaPoista