sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Aasiafiiliksissä

Gloria Ruoka&Viinin uusin teemalehti "Aasia" on sisällöltään erittäin inspiroiva. Järjestäisinkö ystäville dumblingkekkerit? Kokeilisinko Dalgona -leivoksia? Tai kenties curry-uunilohta kookosriisin kera? Valinnanvaraa riittää! Tässä parin reseptin testailut.

Beef&Broccoli
Gloria Ruoka&Viini Aasia 2022
4 annosta

4 naudan lehtiäpihviä tai 400 g sisäfileetä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chilipalko
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
300 g parsakaalia tai broccoliinia
3 rkl rypsiöljyä
4 rkl soijakastiketta
4 rkl riisiviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl vettä
2 tl seesaminsiemeniä
pieni nippu kevätsipulia

Lisukkeeksi
2-3 dl riisiä tai 350 g nuudeleita


Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet sivuun odottamaan. Minä käytin valmiita lehtipihvejä. Leikkaa parsakaali pieniksi suupaloiksi, broccoliinin voit käyttä varsineen. Höyrytä tai keitä palat napakan kypsiksi, pari minuuttia riittää. Pidä parsakaalit lämpimänä. Laita lisukkeeksi tulevat nuudelit tai riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.

Yhdistä soija ja etikka. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään. Yhdistä nesteet keskenään. Lisää lihaviipaleet pannuun. Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti sekoitellen. Lisää soijaseos ja jatka paistamista muutama minuutti lisää.  Annostele lautaselle ensin nuudeleita tai riisiä, sitten parsakaalia ja lisää liha. Viimeistele ruoka seesaminsiemenillä ja kevätsipulisilpulla. Halutessasi voit paahtaa seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla, niin saat niihin enemmän makua.

Aivan mahtava ruoka! Liha oli aivan täydellistä, kun paistoin sen erittäin kuumalla pannulla nopeasti, jättäen hivenen mediumiksi. 



Curry-uunilohi ja kookosriisi
Gloria Ruoka&Viini Aasia 2022
4 annosta

800 g lohifileetä
1 tl suolaa
1 rkl majoneesia
3 tl punaista currytahnaa

Kookosriisi
3 dl riisiä
½ tl suolaa
1 prk kookoskermaa

Viimeistelyyn
1 limetti
½ ruukkua korianteria


Kuivaa lohi talouspaperilla kuivaksi, laita pellille leivinpaperin päälle tai voideltuun uunivuokaan ja sirottele päälle suola. Sekoita majoneesi ja curry, levitä lohen pintaan. Paista 200 -asteisessa uunissa 13-17 minuuttia eli kunnes lohi on kypsynyt meheväksi.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kookoskerma ja suola riisiin 3 minuuttia ennen keittämisen lopettamista. Sekoittele, jotta kerma ei pala pohjaan.

Viimeistele riisi puolikkaan limetin mehulla, koristele annokset toisesta puolikkaasta leikatuilla lohkoilla ja hienonnetuilla korianterin lehdillä.


Helppo, nopea ja ennen kaikkea maukas ruoka. Kookosriisi oli aivan tajuttoman hyvää, suosittelen!


Viinivinkki ei nyt mitenkään sovi aasialaiseen makumaailmaan, mutta siitä on tullut viimeaikojen suosikkini. Tai yksi suosikeista. Roteva ja voimakas Los Intocables Black Malbec 2019 (14,98 €) Argentiinasta. Erittäin täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, luumuinen, suklainen, kevyen mokkainen, hennon yrttinen, tamminen, lämmin. Viinilehti antaa neljä tähteä (harmoninen, laadultaan erinomainen) ja kehuu edulliseksi ostokseksi. Ruokasuosituksena tummat liharuuat ja riista. Tai sitten ihan vaan fiilistelyyn.

Juomiin vielä toinenkin vinkki. Rakastan Camparia, se toimii hyvin aperitiivina jäiden kera tai sitten pitkänä juomana tuoremehulla. Ja koska nyt on veriappelsiiniaika parhaimmillaan, niin siitä se ajatus sitten lähti.....



Veriappelsiinicampari
1 annos

tuorepuristettua veriappelsiinimehua
4 cl Camparia
jäitä

Purista mehua makumieltymyksesi mukaisesti joko pitkän tai lyhyemmän lasillisen verran. Lisää Campari ja jäät, sekoita. Nauti! Lasina Timo Sarpanevan Kimara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti