sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Kevätkokkailua


Viikonloppu! Kevättä on aivan selkeästi ilmassa, aurinko tulvii ikkunoista ja miten paljon tulvisikaan, mikäli ne olisivat puhtaat! Tulppaaneja maljakossa, kyllä se kevät sieltä vielä koittaa. Vaikkakin juuri tein lumityöt, kun illan ja yön aikana sitä oli saatu jälleen muutama sentti.
Kevät tuo kokkailuun taas aivan uuden sävyn ja raaka-aineet. Mieli teki parsaa, mutta niin oli surkeat yksilöt paikallisessa ruokakaupassa, että jotain muuta piti keksiä. Lime ja korianteri toivat kevään lautaselleni tänä viikonloppuna.

Lime-kookoskana
K-Ruoka 1-2/2023
3 annosta

500 g maustamattomia broilerin fileepihvejä
1 (100 g) sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1 mieto punainen chili
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 limeä (mielellään luomua silloin, kun käytetään myös kuori)
½ tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
½ dl korianteria hienonnettuna

Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Viipaloi fileepihvit noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. 


Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi.

Ruskista broileripalat öljyssä pannulla molemmilta puolilta. Lisää joukkoon sipulit, inkivääri ja chili, kuullota hetki. Lisää kookosmaito, yhden pestyn limen raastettu kuori, suola ja pippuri, Keitä kastiketta kasaan noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon 1½ limen mehu (n. 2 rkl) sekä korianterisilppu.




Koristele annos limeviipaleilla ja korianterilla, tarjoa riisin kanssa.


Riisi. Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin tämmöistä Risellan heti valmis -riisiä. Olen näitä hieman karsastanut ja jättänyt hyllyyn, mutta olihan tämä nyt näppärä näin yhden ihmisen aterialla. Kaksi minuuttia mikrossa ja siinä se oli! Makuja löytyy jos jonkinlaisia, joten ehkäpä kokeilen toisenkin kerran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti