lauantai 5. elokuuta 2023

Kanakorma

 Kesän ja lomakauden syömiset ovat hoituneet lähinnä ravintoloissa reissun päällä, mutta jotakin sentään ihan kotioloissakin!

Kanakorma
Anna nr 10/9.3.2022 Parasta kanasta
4-6 annosta

600 g broilerin rintafileetä
2 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala inkivääriä
1 sipuli
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl currya
½ tl chilihiutaleita
1/4-½ tl kardemummaa
1-2 tähtianista
2 rkl voita
1 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 prk (250 ml) kookosmaitoa
1 annoskanafondi
2 dl kermaa
1 pss (80 g) mantelijauhetta
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
(korianteria ja minttua)

Leikkaa broileri suikaleiksi tai paloiksi. Hienonna sipulit ja inkivääri. Itse oikaisin sen verran, että käytin valmista inkiväärimurskaa. Se on kätevä tuote!


Mittaa kuivat aineet paistokasarin pohjalle ja paahda niitä sekoitellen noin 3 minuuttia keskilämmöllä. Mitkä huumaavat tuoksut tästä tulikaan! Lisää voi ja öljy, sipulit ja inkivääri. Kuumenna hetki ja lisää tomaattipyree, anna kiehahtaa.

Lisää kasariin vesi, kookosmaito, fondi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broileripalat. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna ruuan hautua 30 minuuttia. Suurusta liemi mantelijauheella ja keitä vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile basmatiriisin (ja mangochutneyn) kanssa, viimeistele annokset halutessasi yrteillä.

Kastikkeen suurustaminen mantelijauheella oli kerrassaan näppärää, en ollut sitä tähän tarkoitukseen koskaan aikaisemmin käyttänytkään. Ja kun asiaa vähän enemmän tutkin (=googlailin), niin sillähän voi suurustaa myös keittoja, täytyykin kokeilla joskus.

Ja hyväähän tästä tuli! Vaikka unohduinkin haudutusvaiheessa tyttäreni kanssa puhelimeen niin, että kastike himppasen kärähti kasarin pohjaan, hups. 


Lasista löytyi punaista, Alkon elokuun erikoiseristä napattu mehevä ja hilloinen portugalilainen Opta Reserva 2019 (15,98 €). Rypäleinä Touriga Nacional, Alfrocheiro ja Tinta Roriz. Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, herukkainen, vadelmainen, karhunvatukkainen, kevyen lakritsinen, hennon rosmariininen. En nyt tiedä, sopiko tämä viini lainkaan ruualle, mutta minulle se sopi oikein mainiosti ja sehän se on se pääasia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti