Ystäviä tulossa kylään, mitä alkudrinkiksi näin joulun alla? Skumppa tuntui jotenkin tavanomaiselta, eikä mitenkään erityisen jouluisalta. Ihan pelkkä glögikään ei innostanut, mutta glögisangria vaikutti juuri sopivalta.
Mausteinen glögisangria
Elle mat&vin Oktober/November 2023
6 lasillista
2 appelsiinia
3 rkl raakasokeria
2 kanelitankoa
1 tähtianis
6 kokonaista neilikkaa
1 pullo glögiä
Tarjoiluun
jääpaloja
soodaa
Raakasokeri eli alkuperäisohjeen råsocker mietitytti hetken. Ruskeaa sokeria? Kenties, mutta sitä minulla ei ollut. Oli kookossokeria ja sillä mentiin. Sekin oli ruskeaa.....
Pese appelsiinit huolellisesti vaikka käyttäisit luomuhedelmiäkin. Viipaloi appelsiinit ja laita ne kannuun tai kulhoon, peitä sokerilla ja murskaa vähän, jotta sokeri liukenee. Lisää loput mausteet ja glögi, sekoita. Peitä astia ja anna olla kylmässä vähintään 4 tuntia. Siivilöi glögi, kaada laseihin, lisää jäät ja vissy. Sanoisin, että lasiin kaksi kolmannesta glögiä ja yksi kolmannes vissyä tai sitten ihan oman maun mukaan. Koristeeksi voit lisätä juoman joukkoon palan glögissä muhineesta appelsiinisiivusta.
16 vierasta niin tein annoksen kolminkertaisena. Tykättiin tästä kovasti, mukavan mausteinen kylmä talvidrinkki!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti