Belge on erittäin suosittu after work -paikka ja ellet ole siellä välittömästi toimistoajan päätyttyä, on oman nurkan valtaaminen hivenen haasteellista. Alakerran baarin lisäksi yläkerrasta löytyy toinen, kirjastomeiningillä sisustettu baari sekä sitten ruokapuoli.
Taattuun belgiatyyliin ovat ruokalistatkin Tintti-aiheiset, mikä on ihan hauska idea. Löytyypä seinältä myös Belgian kuningasparin muotokuvat!
Simpukkavalintojen pohdintaa siivittämään otimme tarjouskuohuviinin, joka 15 euron pullohintaan oli varsin kelvollinen ja suositeltava. Hedelmäinen, kuiva, raikas ja miellyttävän tasapainoinen, kuten luvattiinkin.
Menulta löytyy simpukoita siis aina, mutta nyt teimme valinnan simpukkaviikkojen (10.11. saakka) listalta. Ja olimme aivan liikuttavan yksimielisiä! Kaikki me valitsimme simpukat kermaisessa fenkoli-pernod -kastikkeessa, vaikka innokas tarjoilijamies yritti saada päätämme kääntymään perinteiseen belgialaiseen. Noh, kukaan meistä ei oikein innostunut simpukoista makkaran kera tomaattiliemessä.....
Viinin kanssa menimme helpoimman/varmimman mukaan eli valitsimme erityisesti simpukoille suositellun alsacelaisen Faiveley Chablis -viinin, vaikka pidimmekin 56 euron hintaa hivenen kalliimman puoleisena.....
Belgen perunat ja dijon majoneesi |
500 g / 24,90 € |
Mitään ei jäänyt :) |
Hotelli Seurahuoneen maineikas Bar Socis valikoitui sitten jälkiruokadrinkkipaikaksemme. Ah, mikä miljöö! Menneen ajan glamouria ihastellen nautin yhden parhaista kahvidrinkeistä ikinä ja koska hintakaan (8,90 €) ei päätä huimannut, niin tästä tulee niin mun paikka! Belgen hälyisen after work -melun jälkeen sielu lepäsi.......
Monte Criston kahvi
2 cl triple sec -likööriä
2 cl kahvilikööriä
kahvia
löysää kermavaahtoa
ISO SLURPS !!!!!!!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti