maanantai 28. lokakuuta 2013

Siskojen sunnuntai


On harvinaista, että me kolme siskosta viettäisimme aikaa ihan vaan kolmistaan. Oman haasteensa tähän tuo se, että yksi meistä ei edes asu Suomessa, joten yleensä silloin, kun ulkomaalaisvahvistus on paikalla, niin on myös koko muu perhe. Kaikki kolme sukupolvea ja kaverit lisäksi. Vaan nytpä vietimme sunnuntai-iltaa aivan kolmistaan luonani. Siskot olivat jopa yötä!

Harvinaisen tilaisuuden vuoksi halusin valmistaa jotain TODELLA hyvää ja päädyin tatti-brierisottoon, jonka ohjeen löydät täältä. Siskojen suureksi kauhuksi lorautin kuullotettujen riisien sekaan samppanjaa...... Mutta siis tämähän oli juhla!

Alkunaposteluja varten tein katkaraputahnaa parmesanjuustolla. Idean sain viikonlopun Viini, Ruoka ja Hyvä Elämä -messuilta (joista on tulossa erillinen postaus). Tätä oli tarjolla Tabascon osastolla ja maistui niin hyvältä, että aivan pakko oli heti päästä testaamaan.


Tahnan ainekset:

200 g kuorittuja katkarapuja (pilkottuna)
½ dl majoneesia
½ dl ranskankermaa
3/4 tl sitruunamehua
2 tl  (Maille) dijon-sinappia
½ dl purjosipulia pilkottuna
1 dl raastetttua parmesania
muutama pisara Original Tabasco Brand Pepper Sauce -kastiketta
suolaa
pippuria

Ja valmistusohje on tässä: Sekoita aineet keskenään. Piste.

Kuvan leikkuri on erittäin näppärä vekotin myös yrttien hienontamiseen.
Jättikatkaravunpyrstöjä, ei mitään minikatkarapuja, eikä varsinkaan pakastettuja.

Sitten muutamaksi tunniksi jääkaappiin odottamaan makujen tasaantumista.
Tabascon kanssa olin turhankin varovainen, muutaman pisaran voin mainiosti tuplata ensi kerralla, mutta parempi aloittaa varovasti..... Mutta hyvin maistui sekä TUC-kekseillä että ruislastuilla! Tätä tehdään aivan varmasti myös uudelleen.


Tabascon reseptilehtiset menevät kyllä talteen, sillä vaikkapa Chipotle kahvikastike kuulostaa varsin mielenkiintoiselta.......

Siskojen illassa myös juomat olivat kohdillaan. Ja meillä oli niin mukavaa! Kiitos pikkuiset siskot, saatte tulla yökylään toisenkin kerran :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti