torstai 10. lokakuuta 2013

Sushibar+Wine


Vietin viikon töölöläisenä, tyttäreni ja hänen miehensä "kotitonttuna" sillä aikaa kun he puolestaan viettivät lomaa Venetsian Biennaalissa. Viihdyn heidän kauniissa kodissaan erinomaisesti, edellisestä töölöilyviikosta löydät tarinan täältä.

Tästä viikosta ei juurikaan tarinaa irtoa, sillä kaikki suuret suunnitelmat menivät uusiksi, kun flunssa päätti ottaa meikäläisestä yliotteen. Toisaalta sairastaminen tässä kantakaupungin alueella oli siinä mielessä kätevää, että työmatkoihin ei tuhraantunut aikaa, eikä voimia. Think positive......

Alkuviikkoon olin varannut jo pöydän Ateljé Finneen, mutta aivan turhaa mennä muka nauttimaan hyvästä ruuasta ja viineistä ilman maku- ja hajuaistia, joten peruttavahan se oli. Ehkäpä sitten seuraavalla kerralla.

Leffaan sentään pääsin. Kotimainen Tumman veden päällä perustui näyttelijä Peter Franzenin samannimiseen romaaniin, joka taas puolestaan pohjautuu hänen omiin kokemuksiinsa. Franzen on myös ohjannut leffan ja käsittääkseni tämä oli hänen ensimmäinen ohjaustyönsä. Pidin tästä kovasti. Kirjaa en ole lukenut, mutta ehkäpä sen teen vielä. Elokuvassa oli hienosti ja uskottavasti tavoitettu se, miten lapsi on kokenut väkivaltaisen suhteen äidin ja isän (itseasiassa kuitenkin isäpuolen) välillä. Elokuva oli haikea ja surullinen, mutta ei kuitenkaan lohduton. Vieressäni istui pariskunta ja rouva oli viimeisillään raskaana. Hän itki kyllä todella vuolaasti, tarina oli liikuttava, mutta hänellä varmaan vielä extraherkkyyshormonit käynnissä! Suosittelen tätä leffaa lämpimästi!


Loppuviikosta olin jo niin kypsä kaikkeen tekemättömyyteen, että päätin käydä tutustumassa tyttäreni minulle vinkkaamaan Sushibar+Wine -ravintolaan tässä aivan vieressä olevalla Kulttuuritehdas Korjaamolla. Ja nyt on kyllä sanottava, että suositus meni niin nappiin kuin vaan olla ja voi! Kiitos lapselle :)

Ravintola sijaitsee hauskasti Korjaamon Vaunuhallissa historiallisten raitiovaunujen keskellä. Taatusti ainutlaatuinen ympäristö!

Hämmentävää oli se, että ravintolassa oli vain kaksi asiakasta lisäkseni. Kaksi naista, jotka keskustelivat hyvinkin äänekkäästi toisen avioeroprosessista. Noh, onneksi lähtivät melko pian pois ja sitten olinkin ainoa asiakas. Tätä ihmettelin tarjoilijallekin, torstai-ilta lähestulkoon Helsingin keskustassa ja kuppila tyhjänä! Kesäaikaan heillä tuntuu olevan paljon asiakkaita, kiitos suuren terassin, mutta näin pimeään aikaan pitäisi ehkä panostaa sekä sisääntulon valaistukseen, että mainontaan. Paikassa, ruokatuotteessa ja palvelussa ei todellakaan ole mitään vikaa, kaikki toimi täydellisesti.


Monipuoliselta listalta valitsin maisteluun 14 sushin Sushibar – lajitelman (24,90 €) sekä lasillisen Viura de Azul –valkoviiniä (7,90 €/12 cl eli kallis), joka toimi ruuan kanssa erittäin hyvin.


Annoksessa oli 8 california makia jättikatkarapu-avokadotäytteellä........ Ja juu, kyllä niitä on kahdeksan, alimmaiset vaan eivät näy kunnolla kuvassa!


.........ja nigirit avokadosta sekä grillatusta kampasimpukasta että merilohesta. Varsinkin nuo grillatut olivat mahtavia! Taitaa olla niin, että suomalaiseen suuhun maistuu grillin tuoma savuisuus.


Tänne menen taatusti uudelleen ja menkää kaikki muutkin hyvät ihmiset. Ette taatusti pety!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti