Putkitöiden vuoksi vedet olivat talostani poissa kokonaan pari päivää. Eikä wc-kalusteitakaan ollut, joten evakkoon piti päästä. Onneksi sisko huoli minut :) Minä kiitin siskon perhettä yösijasta ruualla.
Kananmuna-lohivuoka
Glorian Ruoka&Viini 3/2017
4 annosta
600 g nahatonta ja ruodotonta lohta
1 nippu (250 g) vihreää parsaa
4 valkosipulinkynttä
2 dl parmesaania raastettuna
½ sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
4 kananmunaa
Parmesaani-piimäkastike
4 dl
2 dl piimää
1 dl parmesaania raastettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
Valmista ensin parmesaanikastike. Mittaa kulhoon piimä ja lisää parmesaaniraaste sekä hienonnettu ruohosipuli. Lisää loputkin ainekset, sekoita ja laita jääkaappiin odottamaan.
Sitten lohen valmistukseen. Leikkaa lohi sopiviksi annospaloiksi ja laita oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Katkaise parsoista pois kova ja kuiva jalan alaosa, pilko muutamaan osaan. (Kuvassa näkyvää valkoista parsaa en ennakkosuunnitelmista huolimatta käyttänyt.) Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää parsa ja valkosipuli vuokaan. Purista sitruunan mehu kulhoon ja lisää mausteet joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos lohi- ja parsapalojen päälle. Viimeistele parmesaaniraasteella.
Laita vuoka 10 minuutiksi 200 asteiseen uuniin, ota sitten vuoka hetkeksi uunista ulos ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5-8 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Keltuaiset saavat jäädä hieman löysiksi. Tarjoa parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.
Aivan älyttömän hyvää ja yksinkertaista! Ensin mietin, että onpa outoa, kun ei ole mitään lisuketta, mutta ei tämä mitään muuta kaivannut. Parsa ja kananmuna ajoivat sen asian. Helppo herkku!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti