lauantai 21. lokakuuta 2017

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Fabrik

Juttusarjaani "Lounaalla Etelä-Helsingissä" ei olekaan aikoihin tullut uusia päivityksiä. Pitkälti työlounas kun tulee nautittua toimistolla, omia kokkailuja syöden ja sitten sitä on oikeastaan jotenkin vähän laiskistunut lähtemään ulos syömään. Se vie myös usein älyttömästi aikaa! Nykyään sitä arvostaa aikaisempaa kotiinlähtöä pitkää lounasta enemmän. Näin se vaan on.

Nyt meillä töissä oli ohjelmassa kellaripäivä. Kirjanpitoarkistomme sijaitsee parin korttelin päässä toimistoltamme, kellarissa, jonne kukaan meistä talousosaston naisista ei halua yksin mennä, eikä oikein kaksinkaan. Kellarikeikka on aina yhtä vastenmielinen, mutta tietyin väliajoin se vaan on hoidettava. Poistettava vanhoja vuosia, järjesteltävä uudempia. Nyt se on tehty! Ja kun tehtiin porukalla, niin ei aikaakaan mennyt kuin pari tuntia. Sen jälkeen päätin, että olimme ansainneet lounaan!


Tehtaankadulla, Punavuoressa sijaitseva Fabrik on upouusi, syyskuun alussa virallisesti avattu italialais-ranskalainen kortteliravintola. Tosin me naapuruston työpaikkaruokailijat saimme odottaa lounaitamme lokakuulle. Siispä sinne, kun oli vielä sopivasti kellarimatkan puolessa välissä.


Ravintolan sisustus on kaunis ja selkeä. Takaseinän peittävä viherseinä ihastutti meitä kaikkia. Miten tuollaisen saisi kotioloissa pidettyä hengissä? Myös sijainti Tehtaankadun ja Perämiehenkadun kulmaan aukeavine suurine ikkunoineen on mitä mainioin. Ja kuvauksellisesti paras hetki on, kun ykkösen ratikka kaartaa kulmasta ja näkyy yhtäaikaa molempien katujen puolelta. Valitettavasti sitä kuvaa en onnistunut saamaan!

Uusin Viini -lehti (7/2017) oli antanut ravintolalle neljä tähteä (=onnistunut vierailu, liki täydellinen), joten odotukset lounaankin suhteen olivat korkealla. Ehkä liiankin korkealla.


Torstain lounaalla oli tarjolla burgeri. Joko naudanlihapihvillä tai kananmunapihvillä, kummallakin hintaa 12,50 €. Yksimielisesti valitsimme nautaa.Annos oli ehkä vähän ankeahko. Kuuluiko perunoiden olla kylmiä? Tai siis ei lämpimiä? Se jäi vähän epäselväksi. Meistä jokainen lisäsi pihviin sormisuolaa, jonka jälkeen hampurilainen maistui oikein hyvältä, vaikkakin oli yhä rakenteeltaan kuivahko. Mitään wow-fiilistä ei siis tullut, ehkä lounaalla ei niin kuulu käydäkään? Vaikka otettiin oikein viinitkin. Viinit, jotka sivumennen hakkasivat tarjolla olleen ruuan mennen tullen.

Varsinainen menu vaikuttaa kuitenkin kokeilemisen arvoiselta ja kun ravintola on kaikin puolin viihtyisä, sijainti (työpaikan vieressä) täydellinen ja palvelu moitteetonta, niin en anna ohuelti pettymyksen tuottaneen lounaan häiritä. Kyllähän täällä on iltaserviisi testattava!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti