tiistai 13. lokakuuta 2020

Pullakahvit Skidilässä


Annantalo. Enpä ollut moisesta talosta aikaisemmin kuullut, vaikka onhan se ollut aina ihan tuttu näky Helsingin keskustassa. Vuonna 1886 alunperin kansakouluksi rakennettu upea uusrenesanssityylinen rakennus vehreällä puistotontilla. Aivan ytimessä, Kampissa. Tänä syksynä olen tullut talosta tietoiseksi siitä syystä, että 4,5 vuotias tyttärentyttäreni aloitti siellä kuviskerhon. Ja nyt, kun olen tutustunut toimintaan, niin eipä voi kuin ihastella, miten huikea taiteen kurssitarjonta on helsinkiläisten lasten ja nuorten käden ulottuvilla. Kuvataidetta, keramiikkaa, arkkitehtuuria, grafiikkaa, tanssia, teatteri ja vaikka mitä! Tyttärentyttäreni on Pienet lumotut kädet -ryhmässä, jossa nämä pienet 4-5 vuotiaat tutustuvat taiteen ihmeelliseen maailmaan yhdessä vanhemman kanssa. Ja melkeinpä sanoisin, että tyttäreni on kerhosta yhtä innoissaan kuin naperokin.




Annantalolla on viehättävän kotoisa lasten oma kahvila, Skidilä. Meillä oli siellä kolmen sukupolven pullahetki ennen kuviskerhoa. Perheen kuvataideharrastajille on muodostunut tavaksi myös syödä täällä päivällinen päiväkodin ja kerhoillan välissä, tällä kertaa napero veteli pinaattilettuja. Ja tietenkin myös pullan. Varsinainen pullahiiri kun on. 


Vähän jäin miettimään, että voisiko kotiinkin ottaa vaikutteita tästä valaisinten ripustusideasta? Ruokapöydän päälle voisi hyvin asentaa parikin valaisinta tai johonkin nurkkaan rykelmän pieniä? Ehkä tarvittaisiin suurempi talo!


Antti Tenetz: Perihelion / 2019. Videot: inkubaatioelementit ja sinileviä. Korokkeilla nostoc ja nodularia.


Julia Lohmann: Kombu Ahtola/2020, rottinkirakenne, Hedaka-Kombu -merilevä ja vaneri.

Ja kun taidekeskuksessa kerran ollaan, niin löytyyhän täältä myös vaihtuvia näyttelyitä sekä muita tapahtumia. Napero esittelikin minulle touhukkaana yllä olevia mieleisiään teoksia Poikkipolkuja ekologiaan -näyttelystä.


Naperon kiinnostus taiteeseen ja käsillä tekemiseen taitaa tuoda tämän hienon talon toimintoineen minulle tulevaisuudessa hyvinkin tutuksi ja mikäpäs siinä! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti