maanantai 5. lokakuuta 2020

Etäpäivän pikalounas

Etäkonttorilla kotona syön harvemmin itsetehtyä ruokaa, mitä normitöissä toimistolla. Sinänsä hämmentävä toteamus. Jos nykyelämässä olen toimistolla päivän viikossa ja kotona neljä, niin niistä neljästä kolmena käyn ulkona lounaalla. Ja neljäntenä haen sushia Prismasta. Näin tämä vaan tuppaa menemään. Nyt poikkeuksellisesti pikakokkausta kotikeittiössä kesken kvartaaliraportoinnin.

Savuiset halloumitacot
Glorian Ruoka&Viini 8/2020
4 annosta

2 avokadoa
1 limetti
½ tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 pkt (á 200 g) halloumijuustoa
1-2 rkl öljyä
1 dl chipotlesalsaa
8 pientä tortillalettua 

Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Soseuta haarukalla. Purista limetin mehu (käytin valmista luomusitruunamehua) joukkoon sekä lisää suola ja pippuri. Sekoita.

Kuivaa halloumien pinta ja leikkaa kumpikin juusto 8 tikuksi. Paista juustotikut pannulla öljyssä rapeiksi.



Lämmitä tortillat mikrossa tai paistinpannulla. Jaa avokadot tortilloille, halloumitikut päälle ja viimeistele chipotlesalsalla. Minulla oli Sweet Baby Ray's Honey Chipotle BBQ-kastiketta. Savuista ja hunajaista, ei liian tulista. Minulle. 



Nopeaa, helppoa ja herkullista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti