keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Remppaburgerilla

Olen perinteisellä marraslomalla. Jo usean vuoden ajan olen lomaillut tämän marraskuun viimeisen viikon. Ja ei, en ole aikaisemminkaan (paitsi 7 vuotta sitten) matkustanut mihinkään, vaan viikko on puhtaasti kodinhoidollinen ja liittyy siihen, miten mökkikausi on päätetty ja on aika keskittyä vain yhden kiinteistön hoitoon. Eli kotiin. Vähän retuperälle jääneeseen kotiin. Tosin tämä keskittyminen oli tarkoitus aloittaa kolmantena lomapäivänä, mutta huomaan puuhaavani kaikkea muuta...... Toisten kodeissa.




Tyttäreni perhe on muuttamassa ja uusi koti on remontin vallassa. Koska tyttäreni on juuri nyt myös lomalla, remonttilomalla, niin lupasin mennä häntä auttamaan. Niinpä me kahdestaan vietimme päivän kuumailmapuhaltimien kera, poistaen ovista maaleja, joita on 130 vuoden aikana kertynyt melkoisen monta kerrosta. Miten palkitsevaakaan on tehdä työtä, jossa kättensä jäljen näkee välittömästi! Mainiota vastapainoa meidän molempien normityölle. Ja miten ovien peilit tulevatkin esiin aivan eri tavoin, kun kulmia pyöristäneet paksut maalikerrokset ovat poissa. 


Mutta eihän töitä syömättä jaksa tehdä. Eikä varsinkaan fyysisiä töitä. Siispä burgerille! Bun2Bun sijaitsee Helsingin Viiskulmassa, paikalla, jossa ennen oli vuosia mainio japanilainen ravintola. Punavuoren kulmat ovat minulle tutut, sillä onhan työpaikkani toimisto sijainnut niillä seuduin vuosikymmeniä. Mikä Punavuori-ikävätsunami päälleni vyöryikään! Vaikka rakastankin (kyllä, kyllä toimistoa voi rakastaa) uutta toimistoamme Arabiassa, niin onhan se todettava, että siellä ei ympäristössä ole oikein mitään. Tai ei siis ole viehättäviä pikkuravintoloita, eikä kivijalkakauppoja. Miten sitä aina alkaakin kaivata juuri sitä, mitä ei ole? Onhan siellä meri, kauniit puistot, historiaa henkivä vanha tehdaskiinteistö jne. Toisaalta tällä hetkellä, koronapakolaisena, etätöissä kotona ei ole sitäkään vähää. Ei varsinkaan merta. Huoh. 

Mutta siis Bun2Bun. Pieni, neljän vegaaniravintolan ketju. Tyttären perhe on paikan antimista käynyt nauttimassa jo useammankin kerran, joten siinä menin mukana, tyttäreni suositusten mukaan. Burgerit olivat maukkaita ja meheviä. Vegaanisten tuotteiden kohdalla pitäisi oikeastaan aina muistaa se, että ei edes lähde vertaamaan niitä vastaaviin ei-vegaanisiin. Mutta kyllähän sitä niin silti tekee. Ainakin kaltaiseni sekasyöjä. Kasvispohjainen pihvi ei kuitenkaan ole jauhelihapihvi, vaan tyystin eri tuote, eikä se tarkoita sitä, että se olisi parempi tai huonompi, se vaan on erilainen. Ja kuten sanottu, nämä burgerit lisukkeineen olivat maukkaita. Tryffelimajoneesille jo tässä vaiheessa erityismaininta! 


Minun tarjottimeltani löytyi The Bluecheese. Beyond Meat -pihvi, vegaaninen sinihomevuustotahna, paprikahilloke, rucola, piparjuurimajo, balsamico. Lisukkeeksi otin ranskalaiset ja tryffelimajoneesin. Vuusto on siis vegaaninen juusto, mutta englanniksi edelleenkin cheese. Hämmentävän hyvin tahnaan oli saatu sinihomejuuston maku, mutta majoneeseista sanoisin, että ne olivat parempia mitä "oikeat" majoneesit. Olisin halunnut nuolla tryffelimajoneesikipon viimeisetkin rippeet! 

Aivan loistavaa on se, että Bun2Bun nettisivuilta löytyy myös tarkat tuotetiedot.  Meinaan pikkuisen kiinnosti, mistä aineksista majoneesia parempi majoneesi oikein syntyykään!


Tyttären valinta oli Bun2Bun Club. Beyond Meat -pihvi, salaatti, tomaatti, sipuli, bbq-kastike, piparjuurimajo, sinappi. Ja lisukkeena ihan törkeän hyvät bataattiranut ja vielä vähän lisää piparjuurimajoneesia. 

Ketjun muut ravintolat löytyvät Helsingistä Punavuoren lisäksi sekä Kalliosta että Kampin ja Redin kauppakeskuksista. Sinne vaan maistelemaan, et tule pettymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti