Ruskistettu voi. Se on kuin taikapölyä, joka aateloi ruuan kuin ruuan. Jos se mainitaan reseptissä, en pääse sen ohi. En päässyt nytkään.
Portobello-vuohenjuustolasagne (avolasagne)
Viinilehti 1/2022
4 annosta
80 g voita
4 tuorepastalevyä (esim. Rana)
250 g portobellosieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
150 g puolipehmeää vuohenjuustoa
rouhittuja pähkinöitä
mustapippuria myllystä
basilikaa
Paahda voi kattilassa vaalean ruskeaksi. Nosta kattila sivuun levyltä, mutta pidä voisula lämpimänä kannen alla.
Sienet vaihdoin kantarelleihin, joita pakastimesta löytyy runsain mitoin. Pilko sienet, hienonna sipulit. Paista seosta pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla.
Keitä pastalevyjä noin 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Nosta levyt suoraan (kuumennetuille) lautasille. Lisää päälle sieniseos ja murennettu juusto.
Valuta pinnalle voisuola ja viimeistele annokset basilikalla, rouhituilla pähkinöillä sekä mustapippurilla.
Hyvä, että ei taju lähtenyt! Aivan järjettömän hyvää ja ahneuksissani söin kaksi annosta, mikä kyllä sitten oli todellakin liikaa. Mutta kun oli niiiiiiiiiiiin hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti