lauantai 30. marraskuuta 2013

Salviakanaa maitokylvyssä

Joitakin vuosia sitten löysin ihanan blogin Keittiö Piemonten sydämessä. Täydellinen yhdistelmä ruokaa ja matkailua. Harmillista vaan, että viimeisestäkin blogipäivityksestä on jo kaksi vuotta..... Mikä lie syynä, että kirjoittaminen on loppunut.... Sieltä on kuitenkin bongattu tämä salviakana- ohje (alkuperäiseltä nimeltään Lempeä pannukana), joka ensin hämmensi sisällöltään ja nykyään hämmentää vain sillä, että miten mikään näin älyttömän yksinkertainen voi olla vain aivan älyttömän herkullista. Eikun broilerit maitokylpyyn, mars!


Oikeastaan et siis broilerin lisäksi tarvitse kuin tuoretta salviaa. Ja maitoa. Rasvatonta maitoa en suosittele, mutta kaikki muut käyvät vallan mainiosti. Pieni rasvaisuus, jopa se vaivainen 1%, tuo tähän ruokaan kivaa pehmeyttä ja hivenen makeutta.

Ainekset:
broilerin rintafileitä
tuoretta salviaa
vehnäjauhoja
maitoa
voita
suolaa
pippuria

Ja sitten hommiin. Ensin fileet pyöritellään vehnäjauhoissa.Seuraavaksi fileisiin paistetaan VOISSA kevyen ruskeat pinnat. Maustetaan suolalla, pippurilla ja salvian lehdillä.Vasta nyt hulautetaan pannulle maito, sellainen ehkä lasillisen verran. Niin paljon kuitenkin, että fileet selkeästi ovat siellä maidossa kypsymässä. Tässä kohdin lämpöä pitää vähän laskea ja annetaan maidon porista.


Sitten kun maito on porissut kasaan, voi fileitä vähän käännellä, niin paistuvat tasaisesti. Ja kun maitoa ei enää ole, on ruoka valmis. Nam.


Nyt höyrytin kaveriksi parsakaalia, jota maustoin niin ikään suolalla ja pippurilla sekä juustoraasteella. Hyvää ja helppoa. Käyhän kokeilemaan.


Enkä mä mitään viinivinkkiä jaksanut miettiä. Sillä samalla tämä meni, millä edellinenkin ruokavinkki...... Mutta tuota Keittiö Piemonten sydämessä -blogia kannattaa muutenkin vilkuilla, sillä siellä on useampikin kokeilemisen arvoinen resepti. Niistä ihanista matkajutuista puhumattakaan.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti