sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Merimakasiini


Sain lounaskutsun, mikä on tietenkin aina iloinen asia, varsinkin tämmöinen pitkän kaavan mukainen lounas. Paikkavalinta kuitenkin herätti sekä ennakkoluuloja, että mielenkiintoa. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Merimakasiinissa, mikä on kyllä suoranainen ihme, sillä muuten on seudun lounasruokatarjonta kyllä hyvinkin tarkkaan kartoitettu. Mutta siinähän se onkin! Ravintolassa ei ole erillistä lounaslistaa, ainoastaan á la carte, siksi paikka ei ole kuulunut työporukan lounasvaihtoehtoihin. Vaan ehkäpä jatkossa kuuluu, sillä kesällä ei varmaan olisi lainkaan hullumpi idea piipahtaa siellä salaattilounaalla. Myös tarjolla oleva äyriäisillallinen alkoi kiinnostaa...... Mutta ensin siis lounaalle.

Sisustuksellisesti pääsimme aikamatkalle, joka rysäytti meidät suoraan kasaritunnelmiin. Tässä kohtaa aloin oikeasti pelätä, että miten on ruuan kanssa...... Listalla oleva äyriäiskasari toi välittömästi mieleeni kyseisen vuosikymmenen hittialkupalan sitkeine katkaravunpyrstöineen......

Huoleni oli aiheeton! Ruoka oli mahtavaa, palvelu ystävällistä. Pöytävarauksen teko tuntui turhalta teolta, koska ravintolassa ei tullessamme ollut ketään muita! Toki tarjoilija kertoi, että aina iltaisin on aivan täyttä, mitä on kyllä vaikea uskoa...... Asia pitää varmaan käydä itse toteamassa!

Sinisimpukkapannu (12,90 €), valkosipulivoilla gratinoituja, savustettuja sinisimpukoita
Grillattuja tiikerirapuja, soijalla maustettua munakoisoa ja kesäkurpitsaa,
sekä kirsikkatomaatti-vinaigrette (23 €)
Tummasuklaapiiras, vanilja-ranskankermaa, pähkinäpraliinia
ja vadelmakastiketta (9 €)
Talvisen loskaiset näkymät eivät kylläkään silmää hivelleet. Pitää tarkistaa asian laita aurinkoisena kesäpäivänä.Elokuu 2014

Eräänä elokuisena hellepäivänä suunnistin Merimakasiiniin lounaalle työkavereiden kanssa. Tämmöistä settiä oli tarjolla ja kovasti tykättiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti