maanantai 17. elokuuta 2015

Päiväretkellä Lahdessa

Lähes koko lomani meni sateita väistellessä. Useimmiten väistin niitä pysymällä sisätiloissa. Mökkeilytkin jäivät melko vähiin, koska siellä nyt lainkaan en saa aikaani kulumaan kehnolla säällä. Huonolla ilmalla on hyvä hypätä autoon ja tehdä päiväretki lähiseudulle. Näin tein ystäväni kanssa ja suuntasimme auton keulan kohti Lahtea. Ja aurinko paistoi! Paistoi, paistoi ja paistoi. Oli yksi heinäkuun kuumimmista päivistä.....

Finnmarin tehtaanmyymälä

Äitini ja muutama ystäväni olivat vinkanneet Finnmarin tehtaanmyymälästä. Että se on niin ihana ja että siellä on niin ihana kahviokin, missä voi vaan istuskella ja oikein ahmia ympärillä pursuavaa kauneutta.


Hmm, voit vaan arvailla, mitkä oli mietteet, kun kurvasimme tämän ankean teollisuusrakennuksen pihalle...... Vaikea oli kuvitella sisältä löytyvän mitään ihanuuteen viittaavaakaan. Silmät kyllä levisivät jo sisääntulossa. Tavaraa ja bling blingiä ihan äärettömyyksiin saakka. Kaiken koristeellisuuden seasta löytyy hankittavaa myös vähän askeettisempaankin makuun. Sitä vaan ei ihan helposti näistä kuvista huomaa!
Niin haluaisin mökkirantaan tämän kelluvan krokotiilin pään.....
Kahvila oli sekä viehättävä, että edullinen. Kahvi ja piirakkapala yht. 3,90 €
Lahden Antiikkitukku

Samassa rakennuksesssa Finnamarin kanssa sijaitsee Lahden Antiikkitukku. Siellä kannattaa ehdottomasti vierailla, mikäli vanhat huonekalut vähäisessäkään määrin kiinnostavat. Erityismaininnan annan siitä palveluhenkisyydestä, mikä heillä on. Valikoima on valtava ja alati muuttuva, asiakkaan tarpeita kuunnellaan ja huonekaluja fiksaillaan ajan vaatimuksien mukaisiksi, vanhaa silti kunnioittaen. Hintataso vaikutti noin äkkiseltään kohtuulliselta. Ystäväni osti sieltä mukaansa sarjapöydän, minä jäin haikailemaan hopeavitriiniä. En tosin hopeita, vaan viinilaseja varten. Onneksi olimme pienellä autolla liikkeellä!Satama

Lahden Sataman alue Sibeliustalon vieressä on visiitin arvoinen paikka. Siellä on paljon ravintolalaivoja ja Teerenranta -laivassa kävimme lounaallakin.Kesällä tiistai-iltaisin järjestettävä peräkonttikirppis on järjettömän suosittu. Myyjiä ja ostajia on valtavat määrät.


Tämä hienon taulun sain matkaani kahdella eurolla. Tavaraa löytyi aivan laidasta laitaan.


Kotimatkalla poikkesimme Salpakankaalla Arjen Aarteet -kirpparilla. Olen siellä aikaisemminkin tehnyt hyviä löytöjä ja nyt matkaan tarttui mm. tämä Arabian Tapiola Garden -hotellille tekemä Baarimestari -koristelautanen. Kympillä.

Ei reissun tarvitse tämän kummoisempi olla tai tämän kauemmas suuntautua, kun se jo virkistää mieltä. Sadan kilometrin säteellä, mikä on loistava yhden päivän retken kohde-etäisyys, löytyy vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Pitää vaan lähteä liikkeelle! Kaverin kanssa tai yksin, pääasia, että lähtee.


Tässä vielä päivän ostoksia. Kynttilät ja hämähäkki Finnmarilta, vanha työkalupakki Arjen Aarteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti