maanantai 24. elokuuta 2015

Kakolasta Meksikoon


Lomallani tottakai vietin myös pari päivää Turussa tyttäreni ja hänen miehensä luona. Minulla ei ollut vierailun suhteen kuin yksi selkeä toive ja se oli päästä Kakolan kahvilaan juomaan kahvia peltimukista ja syömään viilakakkua. Pienet on toiveet!

Kasvihuoneilmiö

Ajelimme yhdessä Riihimäeltä Turkuun ja välttelimme moottoriteitä viimeiseen saakka. Aikaan ennen Turun moottoritietä poikkesimme usein vanhan ykköstien (nykyinen 110) varrella sijaitsevassa Kasvihuoneilmiössä. Yhä edelleen se on aivan käsittämätön paikka! En tiedä, kuinka hyvin patsaat sun muut älyttömyydet tekevät kauppaansa, mutta kyllä me jälleen kerran kaupassa pyörimme silmät selällään ja leuka lattiaa hipoen.Tämä mummeli sopisi hyvin kotonani satunnaisesti toimivan Bistro Kulauksen ovelle.


Kuitenkin tuntui, että oliko siellä tarjolla mitään oikeasti vanhaa vai oliko vain vanhan näköiseksi tehtyä uustuotantoa? Ennen siellä oli esimerkiksi mittava valikoima Arabian vanhoja astioita ja Finelin emalia, nyt niitä ei ollut enää nimeksikään. Mitään emme ostaneet. Hintataso on mielestäni melko korkea ja suurin osa tavarasta ihan krääsää. Mutta onhan niitä hauska ihmetellä! Ja sitten kohti Turkua.....

Kakola


Kakolan mäellä eletään uutta aikaa. Vuonna 2007 vankilatoiminnan päätyttyä massiiviset rakennelmat ovat olleet tyhjillä rapistumassa ja ilkivallan kohteena. Vaan nyt koittaa uusi aika! Mitä se sitten tarkoittaneekaan, mutta ainakin asuntoja, liiketiloja ja julkisia palveluja sinne on kaavailtu.


Ja onhan se myönnettävä, että ainakin maisemat on Kakolan asukeilla olleet kohdillaan, mitä nyt niitä ovat päässeet kalterien varjoista katselemaan.Cafe Kakolassa sitten toiveeni sai täyttymyksensä. Vähän tuo suklaaviila näyttää suuhun isketyltä veitseltä, tarkoituksella tai tahattomasti.

Lisää kuvia Kakolasta, sisältä ja ulkoa, postauksen lopun kuvakavalkadissa.

Anniskelukahvila Tiirikkala

Tiirikkala sijaitsee Vähätorilla, samassa rivistössä Mamin ja Tårgetin kanssa. Sinne päädyimme burgerille.Kahdessa kerroksessa toimivan kahvilan sisustuksesta pidin kovasti. Miten on jotenkin raikasta, kun näkee valkoiseksi maalatun perinteisen pirttikaluston! Valaisimista voidaan sitten olla montaa mieltä.....

Tiirikkalan purilainen (16 €), 150 g naudan jauhelihapihvi, cheddarjuustoa, salaattia, chili-dressing, vehnäsämpylä ja lohkoperunoita

Burgereista taas olin sitä mieltä, että hyvin maistui! Ja viininä ihastuttava, täyteläinen, pehmeä ja hedelmäinen Emilio Moro Finca Resalso (13,80 € / 24 cl). Tämä viini on vain ravintolamyynnissä, mutta Emilio Moro 2012 löytyy Alkon tilausvalikoimasta hintaan 24,70 €. Siitä olen maistanut edellistä vuosikertaa ravintola Kolmos3ssa (hmmm, siis perusmuoto on Kolmon3n) ja kommentit löytyvät täältä, klik.


Jälkiruokakeksillä oli koon lisäksi myös makua. Hintaa 2,50 €.

Ravintolalaiva EspositoEsposito on yksi Aurajoen rantojen monista ravintolalaivoista ja niistä vanhin puurunkoinen laiva. Matkustimme sinne Förillä. Eipä taida olla ketään, joka ei tätä Aurajoen poikki kulkevaa kevyen liikenteen lossia tunnistaisi ainakin nimeltä.

Espositon somistusrekvisiitan suhteen ei ole todellakaan säästelty! Tämä on suosittu ja viihtyisä terassi hyvillä näkymillä.

Mex-Mex


Aitoa ja alkuperäistä meksikolaista ruokaa tarjoava Mex-Mex oli Kakolan lisäksi toivelistallani. Mex-Mex sijaitsee Itäisellä Pitkäkadulla ja on  avoinna vain lounasajasta kello 18 saakka. Todella suosituksien arvoinen paikka.Simppeli, yllättäen jopa skandinaavinen sisustus, mutta ruuassa herkullinen meksikomeininki.

Empanadas de Pescado, friteerattu taikina, kalatasku, katkarapuja, avocadoa
Tostadas de Carne, rapea tortilla, marinoitua naudanlihaa, papua, juustoa
Annokset olivat täydellisiä. Mitä makujen ilotulitusta! Ei ihme, että paikasta on lyhyessä ajassa tullut kovin suosittu ja sosiaalisessa mediassa kehuttu. Ja kokonaislaskumme oli käsittämättömät 23,50 €. Johtuen tietenkin siitä, että anniskeluoikeuksien puuttuessa tytär ei saanut oluttaan, eikä äiti viiniään.....

Loppuun vielä kuvia kaupungilta ja Kakolasta...... Seuraava retki suuntautuukin yllättäen Helsinkiin!

Kaupungilla

Lemmenlukkojen vierellä todiste hivenen jykevämmästä rakkaudesta <3Tutustumisen arvoinen Televisio Lifestyle Store

Kakola
Valtio+ -näyttelyn antiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti