keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Southpark


Sovin lounastreffit lomailevan tyttäreni ja hänen puolisonsa kanssa Bulevardilla, Sinebrychoffin puiston laidalla sijaitsevaan Southpark -ravintolaan. Aikaisemmin paikalla sijainnut Fanny Baari ja Keittiö sulki ovensa alkukesästä 2015. Fannyn aurinkoisella terassilla on monta työporukan lounasta syöty tai söin kesään 2014 saakka ja silloin lopetin, kun lounas alkoi olla laadultaan vähän mitä sattuu. Sitä ei aina kaunis puistomaisemakaan pystynyt paikkaamaan.

Sekalaisin fiiliksin olin nyt Southparkiin menossa, koska olen sen puolen vuoden olemassaolon aikana lukenut hyvinkin monenlaisia ravintola-arvosteluja paikkaan liittyen. Osa kiittää, osa moittii. Vaikkapa yksinomaan täältä eat.fi -sivustolta löytyy jos jonkinmoista kokemusta, klik. Erityisen hämmentävää on se, että kansainvälisesti arvostettu ruotsalainen ravintolaopas The White Guide rankkasi Nordics -osassaan marraskuussa Southparkin suomalaisravintoloiden listalla sijalle 34, high class -ryhmään. Siinä jäi kuulkaa monta kovan tason paikkaa SP:n jälkeisille sijoille. Joten olihan se nyt mentävä itse toteamaan, että mikä tämä juttu nyt oikein on.


Ilahduttavaa oli se, että myös lounaalle oli mahdollista tehdä pöytävaraus. Itseäni ärsyttää tunkea täpötäysissä lounasravintoloissa, yrittää löytää pöytää ja pahimmassa tapauksessa vielä toppatakki päällä kantaen sekä laukkua että ruoka-annosta. Eli varattavuudesta plussaa.


Lounaalla on valittavissa kolme eri vaihtoehtoa. Keitto ja salaattibaari (9 €), lounasbuffee, joka sisältää edellisten lisäksi lämpimän pääruuan (10,10 €) sekä vielä päivän lautasannos, jonka kanssa niin ikään voit syödä myös keiton ja salaatin (11,90 €). Tämän päivän vaihtoehdot olivat Roasted Garlic Soup, buffeesta Pad Thai and white rice sekä päivän lautasannoksena Grilled Avocado Burger. Toisaalta tuo Daily Plate näkyy olevan tarjolla koko viikon, joten ehkä Weekly Plate olisi parempi nimitys.... Ehkä ohuelti ärsyttää se, että niin ruokalistat kuin nettisivutkin ovat vain ja ainoastaan englanninkielellä. Vaikka kieltä osaankin, niin usein jään miettimään, että mitä tällä haetaan, onko se tietoinen valinta vai mitä ihmettä.


Asiaan. Ruuat tilataan ja maksetaan tiskillä, sitten Daily Plate'a lukuunottamatta kaikki muu on tarjolla buffeepöydässä. Minä ja tyttäreni valitsimme avokadoburgerin ja vävy Pad Thain.

Tuomiot. Salaattipöytä oli suht runsas ja kuvasta näkymättömissä olevat sämpylät erinomaisia. Keitto oli aivan liian litkua, hyvä kun lusikassa pysyi. Ihan lientä. Pad Thain seassa oli yllättäen kanaa. Se sinänsä ei ollut ongelma, vaan se, että kanaköntit olivat kovia ja kuivahkoja.


Pöytään tarjoiltu burgerimme oli kaunis ja alla oleva lautanen myös. Täytteenä ollut avokado oli täydellinen. Minulle vaan kastike oli aivan liian tulinen. Hikeä pukkasi ja suuta poltti. Tyttäreni vitsaili, että se tekee vaan hyvää, kun ulkona paukkui parinkymmenen asteen pakkanen. En ollut aivan samaa mieltä....Kaikenkaikkiaan sanoisin, että ruoka oli keskinkertaista, hinta melko sopiva, ehkä litkukeitosta vähän liikaa, mutta muuten ok. Menenkö uudelleen. Tuskin. Ehkä kauniina, kuumana kesäpäivänä annan ravintolalle uuden mahdollisuuden. Ehkä.Sisustuksesta pidin. Ehkä täällä voisi käydä työpäivän jälkeen lasillisella. Sijainti kun on siihen täydellinen, työmatkan varrella.

2 kommenttia:

  1. Me petyttiin myös aika tavalla, kun syksyllä pistäydyttiin "Kebab Fridaylle" ja liha tuntui olevan suoraan Atrian pussista. Salaatit tosin olivat silloinkin ok. Halusin kuitenkin antaa paikalle vielä mahdollisuuden brunssin muodossa ja sunnuntaina, kun pistäydyttiin niin tykättiin tosi lujaa! Voin suositella kyllä lämpimästi. Jos haluat käydä kurkkaamassa kuvia niin löydät mun postaukseni täältä.

    VastaaPoista
  2. Viv, ihania brunssikuvia oli sulla! Ehkä mäkin annan uuden mahdollisuuden :)

    VastaaPoista