torstai 15. kesäkuuta 2017

Mayan kautta Pietariin

Äitienpäiväviikonloppuna suuntasin ystävien kanssa pitkään suunnitellulle matkalle Pietariin. Siitä tulee tarina erikseen, vähän joutuu kyllä odottelemaan, koska otin reissussa kolmattasataa valokuvaa..... Niitä pitää hieman lajitella :)


Nousimme Pietarin junaan Helsingistä. Osa meistä oli työn vuoksi jo siellä valmiina ja osa matkusti lähtöpaikoille kotikaupungistamme. Treffit sovimme mahdollisimman lähelle rautatieasemaa ja kaikki suostuivat, kun ehdotin paikaksi Mayaa. Latinalais-amerikkalainen Bar & Grill Maya tuppaa vähän unohtumaan, on muka jotenkin syrjässä, vaikka ei olekaan. Tai on siis syrjässä normaaleilta kulkureiteiltäni, mutta oikeasti kuitenkin vain kivenheiton (jos jaksaa heittää) päässä rautatieasemalta,  Rautatientorin laidalla, Kansallisteatterin kupeessa. Tähän nimenomaiseen hetkeen siis aivan täydellinen sijainti.


Maya on kovin suosittu, joten suosittelen pöytävarausta. Meillä oli pöytä varattuna klo 17 torstai-iltana ja paikka oli käytännöllisesti katsoen täynnä.


Kuten kuvasta näkyy, siivitin ruokavalintaani perinteikkäästi Mojitolla :) Edellisestä onkin aikaa, joten en lähtenyt kikkailemaan eri vaihtoehtojen kanssa (mango, mansikka, passion), vaan valitsin Original -version (10 €). Ja oi, olipa se hyvää, ehkä tulevana kesänä pitää laittaa omallekin pihalle jälleen minttua kasvamaan....


Menu koostuu tapas-tyyppisistä Minidillas-annoksista sekä suurempaan nälkään tarkoitetuista tortilloista ja fajitaksista. Pieniä annoksia voit tilata vaikka pöydän täyteen ja jakaa seurueen kesken. Minä ja pikkuinen sisko päädyimme tilaamaan Fajitas Mezcladas'n, joka sisälsi kahdelle hengelle riittävästi härän ulkofilettä, kanan rintafilettä ja vuohenjuustoa (39 €). Nam! Hyvät maut ja nälkä lähti!

Suosittelen Mayaa, kun haluat hyvää ja kohtuuhintaista ruokaa mutkattomassa ympäristössä. Ja lähellä asemaa!


Sekin kylmän kevään toukokuinen ihme nähtiin, että raekuuro yllätti terassin. Tosin sää oli koko päivän ollut niin epävakainen, että asiakkaita ei terassilla näkynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti