sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Sinappista ja sitruunaista kanaa


Keräilen Pinterestin tauluihin kiinnostavia reseptejä. Sieltä on sitten mukava etsiä inspiraation aiheita kokkailuun, jos muuten on mieli jumissa. Ehkä jo aikaisemminkin olen kertonut vallitsevasta jumitilasta, on ollut todella vaikeaa keksiä mitään ruokaa, mitä tekisi, vaikka maailma ja Happyhamsterin kirjahylly ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevimpia reseptejä. Keittiöremontti, josta teen ihan erillisen jutun, kunhan viimeinenkin kaappi saapuu ja on paikoillaan, on mielestäni tähän syypää. En vaan ole päässyt vauhtiin, vaikka kaikki fasiliteetit ovat juuri nyt enemmän kuin kohdillaan. Pikkuhiljaa, yritän olla itselleni armollinen, pikkuhiljaa.

Hyvinkään Farmarinmarkkinat/REKOsta olin jälleen hankkinut L'Uomu Nokan broilerin rintafileitä, joten Pinterestistäni otin käyttöön broileriruokakansion ja sitä sitten selaamalla löytyi tämä. Kyllähän se niin on, että jos ohjeessa on dijonsinappia ja sitruunaa, niin onhan sitä kokeiltava. On.


Sitruunaista dijonkanaa ja perunaveneitä 
4 annosta

4 broilerin paistia tai koipi-reisipalaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1½ rkl Dijon-kokojyväsinappia
1 tl suolaa
hieman mustapippuria myllystä
(puolikas tuore chili)
sitruunaviipaleita (luomu)
perunoita
oliiviöljyä
suolaa

Päälle
sitruunaviipaleita
tuoretta lehtipersiljaa tai timjamia
(chilirenkaita)

Niillä muutoksilla lähdettiin liikkeelle, että minulla oli 2 kappaletta broilerin rintafileitä. Maustamisen osalta en lähtenyt himmailemaan, vaan tein maustetahnan ohjeen mukaisesti. Rakastan sinappia ja valkosipulia, joten miksi niitä menisin vähentämään.Eli ensimmäisenä pitää saada broilerit maustumaan. Pilkotaan valkosipulinkynnet pieneksi ja sekoitetaan yhteen sinapin, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa. Hierotaan tahna broilerin pinnalle (ja myös mahdollisen nahan alle, jonne voit laittaa myös sitruunaviipaleen). Anna maustua huoneenlämmössä tai jääkaapissa vähintään tunti.Pese ja lohko perunat. Minä käytin varhaisperunoita, ensimmäiset tänä kesänä ostamani uudet perunat! Mausta perunalohkot suolalla ja oliiviöljyllä. Asettele vuokaan niin broilerit kuin perunatkin. Kypsennä 180-200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.


Kymmenen minuuttia ennen ruuan valmistumista voit lisätä sitruunaviipaleita ruuan päälle paistumaan.


Koristele valmis annos tuoreilla yrteillä. Uusien perunoiden seuraksi lisäsin vielä nokareen voita. Hyvältähän tämä maistui, mutta jotain jäin kaipaamaan. Jäin kaipaamaan kunnolla ruskistuneita pintoja. Perunat olivat juuri ja juuri kypsiä, niitä olisi voinut pitää uunissa vielä kymmenisen minuuttia kauemmin, mutta pelkäsin, että siinä ajassa broileri olisi saattanut kuivahtaa liikaa. Hmmmm. Alkuperäisen ohjeen kuvassa annos näyttää herkullisesti ruskistuneelta..... Puolet ateriasta jäi seuraavalle päivälle ja mietinkin, mitä tapahtuu, kun silloin paistan paistinpannulla näihin rapsakat pinnat. Yksi vaihtoehto olisi myös se, että esikeittää perunat ja sitten paistaa kaikki grillissä. Mahdollisuuksia siis on, joten siitä vaan kokeilemaan!


Viininä oli tuttu ja turvallinen Graf von Schönbron, kuiva riesling Saksan Reingausta. Sopiko se ruualle? Minulle se ainakin sopi! Ja löytyihän sitä sitruunaisuutta myös viinistäkin.

Graf von Schönbron Riesling Trocken 2015 (11,99 €). Kuiva, erittäin hapokas, sitruunainen, aprikoosinen, mineraalinen ja kevyen mausteinen. Viini -lehti arvioi juoman neljän tähden (=harmoninen, laadultaan erinomainen) arvoiseksi ja kehuu vielä edulliseksi ostokseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti