lauantai 24. maaliskuuta 2018

Mämminäkkärillä kohti pääsiäisviikkoa

Pääsiäinen on täällä aivan kohta! Pidätkö mämmistä? Mämmi jakaa ihmisten mielipiteet, sitä joko inhotaan tai rakastetaan. Itse syön mämmini vain pääsiäisenä ja mieluiten joko kuohukermalla ja sokerilla tai vain vaniljakastikkeella. Olisikohan joskus lurautettu vähän jotain kermalikööriäkin....

Valio "Otetaan kevät vastaan " -reseptilehtisestä löytyi tämä heti kiinnostuksen herättänyt näkkäri. Pääsiäisen kunniaksi mämminäkkäri.
Mämminäkkäri
Valio
1 uunipellillinen

3 dl erilaisia siemeniä 
(esim. auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä)
300 g mämmiä
100 g juustoraastetta (Valio Kappelia raastettuna)Hienonna siemenet monitoimikoneessa ja sekoita siemenet mämmin ja juustoraasteen kanssa.Voitele kevyesti kaksi leivinpaperia ja levitä massa niistä toiselle. Paina toisen leivinpaperin voideltu puoli massan päälle ja kauli levyksi. Irrota päällimmäinen paperi.


Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä, leikkaa näkkäri haluamasi kokoisiksi paloiksi ja laita takaisin uunin jälkilämpöön vartiksi. Anna jäähtyä. Se on siinä. Helppoa! Ehkä kuitenkin vähän ripottelisin sormisuolarakeita pinnalle.


"Näkkäri" maistui oikein hyvältä Kolatun Juustolan Valman kera. Kirjoitin "näkkäri", koska jäähdyttyäänkään tämä ei ollut rapean näkkärimäinen, vaan hivenen sitkas ja pehmeä. Selvähän se on, että ei mämmi ja juustoraaste kuivu ja kovetu.


Jätin pellin yön yli keittiön pöydälle ja aamuun mennessä oli tapahtunut kyllä pientä kuivumista ja rapeutumista.


Mutta hyvää tämä on! Kunhan et odota rapeaa suutuntumaa. Juustojen kanssa loistava, kannattaa kokeilla.


Neilikoiden varret nuupahtivat yllättäin, vaikka kukat olivat vielä täydessä terässä. Laitoin kukat kellumaan veteen, vanhaan kristallikulhoon. Jatkoaika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti