torstai 22. maaliskuuta 2018

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Hanko Sushi

Tutustuin Hanko Sushiin sen alkutaipaleella. Hangossa. Muutamana kesänä vuokrasin sieltä talon viikoksi ja vietin leppoisia lomapäiviä ystävieni kanssa. Sushi oli tuolloin melko uutta ja muistakin, miten kerran haimme Hanko Sushista annokset, kun ystäväni halusi ottaa sushiin ensikosketuksensa. Sanoisin, että silloin oltiin asian ytimessä. Intohimoista tekemistä, tuoreita raikkaita aineksia. Uutuuden viehätystäkö? Kenties, sillä nyt tuntuu, että vuonna 2014 Royal Ravintoloiden omistukseen siirtynyt ja sittemmin räjähdysmäisesti levinnyt Hanko Sushi kärsii vauhtisokeudesta. Siitä on tullut pikaruokala, ketjuravintola. Tällä hetkellä 22 toimipistettä (kun kaikki vain kesälläkin avoinna olevat lasketaan) ja niistä peräti 12 Helsingissä. Sentään yksi Hangossa, mutta sekin avoinna vain kesäaikaan Hangon Casinon yhteydessä.


Olin Unioninkadulla Tapahtumatalo Bankin tiloissa järjestetyssä koulutustilaisuudessa, joka päättyi lounasaikaan ja ajattelin käydä syömässä matkalla takaisin toimistolle.Hanko Sushi sijaitsee aivan Bankin vieressä, joten sinne sitten siis. Itseasiassa vasta nyt huomasin, että myös ravintola Bankin toiminnot kuuluvat Royal Ravintoloille.... Ja onpas muuten ankea julkisivu!


Hanko Sushin kaikki ravintolat on sisustettu samalla tavalla. Pidän sisustuksesta, se on silmääni selkeä, harmoninen ja jotenkin "japanilainen", tietämättä, miltä Japanissa näyttää. Menut ovat yhteneväiset, kuten ketjuissa on tapana. Tilasin 12 sushin lounasannoksen (13,50 €), joka sisältää myös teen ja misokeiton. Kävin pöytään odottelemaan.


Pöytään tuotu tee tuoksui ja maistui taivaalliselta. Misokeitto oli perusmisokeitto. Kello 12 jälkeen ravintola oli melko täynnä, annosta joutui odottamaan, mutta ei mitenkään kohtuuttoman kauan.


Lautasella oli sitä, mitä pitikin. Sain mitä tilasin, mutta hetken tuijottelin annosta, miettien, että mikä tässä on outoa......


......kunnes tajusin, että tyhjältä kohdalta oli poistettu 2 sushia, eikä lautasta oltu vaivauduttu edes siistimään siltä kohdin. Saati sitten asettelemaan susheja uudelleen uudelle lautaselle. Vaikka tiesin, että nyt siitä on vain siirretty pari pois, niin silti annos näytti vajavaiselta ja keskeneräiseltä. Tai siltä, että joku on syönyt siitä jo osan! Laskin pariin kertaan, että annoksessa todella on ne 12 kappaletta, mitä kuuluikin olla. Mutta siis EI NäIN! Jos huomataan, että annoksen kokoaminen meni pieleen, niin se tehdään uudelleen. Mielestäni melko alkeellinen asia.


Entä sitten noin muuten? Makirullat oli leikattu todella ohuiksi ja epätasaisiksikin, kalifornian rullat hädintuskin pysyivät kasassa. Ei siis mitään suurta elämystä tai nautintoa, harmi. Intohimo, kunnianhimo, kaikki himo uupui. Pikaruokana melkein ok, mutta kyllä nyt omalta osaltani Hanko Sushi oli tässä. Ainakin lounaalla, jätin siis tavallaan kaikesta huolimatta takaoven auki...... Jospa vaikka á la carten osalta vähän keskityttäisiin tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti