tiistai 13. maaliskuuta 2018

Munakokeilu


Inspiraatio tähän munakokeiluun lähti oslolaisen The Thief -hotellin aamiaispöydästä. Tarjolla oli täydellisiä häränsilmäisiä kananmunia. Yritin kurkkia, miten ne on valmistettu ja näin suuren, laakean pannun, jossa munat näyttivät kypsyvän vedessä. Tarjolla olevissa munissa ei ollut havaittavissa minkäänmoista paistopintaa, joten niitä ei oltu paistettu, vaan haudutettu tai keitetty. Mutta miten?


Happyhamsterin lähes 300 ruokakirjan joukossa toki on yksi Muna -kirja, mutta ei sieltäkään löytynyt vastausta. Koska hotelliaamiaisen munat olivat säännöllisen muotoisia, epäili ystäväni, että niitä valmistettaessa on käytetty muottia. No, en sellaista siellä keittiössä kuitenkaan nähnyt, mutta lähdin kokeilemaan omin päin kananmunan paistamista vedessä muotin kanssa ja näin kävi.


Laitoin paistinpannulle vettä ja aivan kuten uppomunia keitettäessä, maustoin veden suolalla ja väkiviinaetikalla.Laitoin pannulle muotin ja odotin, että vesi kiehuu ja sitten varovasti valutin kananmunan lautaselta muottiin.


Kun kananmuna oli jähmettynyt muotoonsa, poistin muotin varovasti ja kokonaisuudessaan annoin munan kiehua 2-3 minuuttia.


Eipähän tästä hotellissa tarjotun näköistä tullut, vaan tuli ikäänkuin hallittu uppomuna, joka pysyi kuosissaan, eikä repeillyt epämääräiseksi valkuaisrihmastoksi. Taidanpa jatkossakin suosia tätä tekotapaa! MUTTA jos jollain on vinkki täydellisten hotellimunien valmistukseen, niin saa toki vinkata! Aion kyllä kokeilla tätä vielä ilman muottiakin......

Seuraava kokeilu!

Uusi viikonloppu, uusi testailu. Nyt ilman muottia, muutoin sama meininki. Sanoisin, että tämän lähemmäs hotellin versiota en tule pääsemään! Kiehuva vesi jähmetti munan heti, eikä pelättyä hajoilua tapahtunut. Reunoja vähän siistin, mutta muutoinhan tämä oli vallan onnistunut kokeilu. Roskilta näyttävät asiat eivät ole roskia, vaan maustettua suolaa :) Paistoaika oli hivenen pidempi, mutta lisäilin vettä vähän siinä vaiheessa, kun pannu oli kiehumassa kuivaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti