tiistai 15. toukokuuta 2018

Harkittuja ostoksia ennen sushiövereitä

Sopivaa sairaspäivän puuhaa on saattaa loppuun keskeneräisiä tarinoita muutaman viikon takaa. Huhtikuun viimeisellä viikolla vietin talvilomaa. Perinteisesti. Inhoan talvea, enkä lomaile silloin ja oikeastaan myös työ vähän määrittelee sitä, että en oikein aikaisemmin ehdi. Tällä kevään lomaviikolla yleensä keskityn mökkiin ja kesäkauden valmisteluihin siellä. Nyt se jäi vähemmälle, sillä mökillä valmistaudutaan remonttiin ja varsinainen kesäkuntoon saattaminen jää vähän myöhäisempään vaiheeseen.


Yhden lomapäivän vietin naapurikaupungissa, Hyvinkäällä. Oikeasti syynä oli hankkia tyttärentyttärelle lääkäritarvikkeet, mutta samaan reissuun yhdistin vähän kirpparikierrosta sekä sushilounaan. Sushiöverit tarkemmin sanottuna.


Mikäli milloinkaan tarvitset kehittäviä ja laadukkaita leluja, niin lämpimästi suosittelen Lelutaloa Hyvinkäällä. Myymälän lisäksi heillä on myös verkkokauppa, mutta aivan parasta on päästä paikanpäälle katselemaan. Toivon kesällä tekeväni retken tänne tyttärentyttäreni kanssa. Olisin voinut hankkia vaikka mitä aina pienoiskeittiöstä tutkimusmatkailijan salkkuun, mutta nyt siis vain toivotut lääkärintarvikkeet. Ja erityishuomio, nämä eivät ole muovia, vaan PUUTA!


Kirppiskohteita oli parikin. Aikaisemmin keskustassa sijainnut Tingi&Tongi on nyt muuttanut vähän syrjemmälle, suunta ensin siis sinne. Sivupersoonani Happyhamster on tunnetusti kerännyt myös peltirasioita, joten kun nämä ihanuudet minua/häntä yhdessä pöydässä odottivat, niin näin vain oli tarkoitettu. Kympin kappale, mikä hyväkuntoisista purkeista oli varsin kohtuullinen hinta.


Toinen vakiokohteeni on Willan Kirppis. Sieltä harjaantuneet silmäni bongasivat vanhat Arabian posliiniset munakupit. Naurettavaan 1,50 euron yhteishintaan koko kuuden kappaleen setti! Pakko ostaa. Kassalla paljastui vielä iloinen yllätys, että kyseisen pöydän tuotteet olivat alessa -50%. Hyvä löytö parani entisestään!


Ja sitten syömään. Eipä tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, jolloin niin meillä, kuin naapurikaupungissakin vain haaveiltiin sushista. Eipä tarvitse enää! Sushi Housesta olin kuullut kehuja, joten päätin testata tarjonnan. Willan kauppakeskuksesta löytyy.


Lounasbuffee on tarjolla arkisin klo 11-15 kymmenen euron hinnalla. Ravintola on siisti ja viihtyisä, palvelu....noh.....vähäsanaista. Mutta syömäänhän tänne tullaan, eikä henkilökunnan kanssa jutustelemaan!Tarjolla oli 28, siis KAKSIKYMMENTäKAHDEKSAN erilaista sushia. Ja minä hullu vedin ne kaikki! Näin jälkeen päin ajatellen siinä ei ollut juurikaan järkeä, mutta onpahan maistettu! Eikä moitteen sanaa, kaikki oli raikasta ja tuoretta. Vateja täydennettiin jatkuvasti.Olihan tarjolla myös lämmintä ruokaa, mutta käsistä karanneesta sushittelusta johtuen lautaselle ei tältä osastolta juurikaan mitään päätynyt. Myös lämpimien osalta kaikki maistamani oli erinomaista. Siis KYMPILLÄ! Varsin tyytyväisenä päivän antiin vyöryin autolleni ja kotia kohti.......


Mielenkiinnolla jään odottamaan toukokuun aikana Hyvinkäälle avattavaa uutta ravintolaa. Remontti näkyy olevan hyvässä vauhdissa ja avajaiset lähestyvät. Tästä tarinaa myöhemmin, koska kyllähän vierailu on tehtävä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti