perjantai 5. heinäkuuta 2019

Pekoniin kiedottu raparperi


Hitti vai huti? Sokerissa pyöritelty ja sitten pekoniin kiedottu raparperi. Kokeiltavahan se on, jotta tietää.


Pekoniin kääritty raparperi grillissä
Soppa365 -sivusto
4 annosta

4-5 raparperin vartta
1 pkt (8-10 siivua) pekonia
2 rkl sokeria



Pilko raparperi noin 15 cm mittaisiksi pätkiksi. Mikäli varret ovat paksuja, halkaise ne. Kuori varovasti raparperin ohut kuori. Pyöräytä varret sokerissa niin, että pinta sokeroituu tasaisesti. Pyöritä jokaisen varren ympärille pekonisiivu niin, että se peittää koko raparperin. Grillaa viitisen minuuttia, kunnes pekoni on paistunut ruskean rapeaksi.



Tällä kerralla muurikalle päätyi myös parsaa, paprikoita, kevätsipulia, tomaattia ja raakamakkaraa. Mökillä ulkona kokkailu on ihan parasta, vaikka nyt viileähkö tuuli puhalsikin täysillä järven selältä suoraan terassille.



Muurikka, luottoystäväni, palvelee minua jo seitsemättä kesää. On ollut kyllä hyvä ostos! Ei oikeastaan ole ruokaa, mitä ei sillä pystyisi mökillä valmistamaan.


No, hitti vaiko huti? Oikeastaan ei erityisesti kumpikaan. Hyvä valinta, jos haluat hieman yllättää grillilisukkeilla. Raparperin kirpeys katosi sokerin ja grillauksen myötä, pekoni toi mukaan mukavaa suolaisuutta ja rapsakkuutta. Toisaalta pekoniin voi kietoa suurinpiirtein ihan mitä vaan ja se maistuu hyvältä! Miksei siis raparperikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti