lauantai 13. heinäkuuta 2019

Jääkaapin tyhjennys vuoka

Olen yrittänyt minimoida kaupassa käymistäni ja hankkiutua eroon niistä ruokatarvikkeista, jotka kotonani vain odottavat, että tulisivat syödyiksi. Kolmen ruoka-aineen kimara: naudan jauheliha, nahistunut kesäkurpitsa ja juhannukseksi pestyt perunat. Siitä lähdettiin liikkeelle.


Kesäkurpitsa-peruna-moussaka
6 annosta

1 kesäkurpitsa
6 perunaa

Jauhelihakastike
700 g jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
soijaa
suolaa
mustapippuria
basilikaa

Juustokastike
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
suolaa
muskottia
valkopippuria
juustoraastetta tai koskenlaskijajuustoa 
oman maun mukaan

Sipulina kolme kevätsipulia, valkosipulia oli vain yksikyntisen verran, täydensin kuivatulla valkosipulirouheella. Basilika oli tuoretta. Juustokastikkeen nesteeksi laitoin 3,3 desin purkin ruokakermaa, en maitoa lainkaan. Ja juustoraastetta meni kaikenkaikkiaan ehkä pussillisen verran.

Aloita jauhelihakastikkeesta. Ruskista liha ja hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kiehahtaa.

Sitten juustokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot mukaan. Lisää nestettä pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen. Lopuksi mausteet mukaan ja sitten vielä juusto.


Viipaloi kesäkurpitsa ja kuoritut perunat. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, juustokastiketta, perunaa ja kesäkurpitsaa.



Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja sen päälle juustokastiketta. Viimeistele juustoraasteella ja paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran. Jos pinta tuntuu tummuvan liikaa, voit laittaa paiston loppuvaiheessa vuoan päälle foliota.



Hyvä ja helppo arkiruoka. Olisin mainiosti voinut piilottaa tähän ruokaan myös jääkaapissa pyörivät grillipaprikat. Hyvä jämäpiiloruoka. Ja hyvä eväsruoka viime viikkoon, joka oli viimeinen työviikko ennen kuukauden lomaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti