Maa-artisokkasipsit
Koti&Keittiö Lokakuu 10/2019
3-4 annosta
250 g maa-artisokkia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl tryffeliöljyä
sormisuolaa
Pese maa-artisokat huolellisesti, älä kuori. Tee mahdollisimman ohuita lastuja, vaikkapa mandoliinileikkurilla. Levitä lastut uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele talouspaperilla maa-artisokkien pinta kuivaksi.
Lisää mukaan öljyt ja sekoita käsin hyvin sekaisin. Tässä vaiheessa siirsin lastut kulhoon, oli jotenkin helpompaa.
Levitä lastut uudelleen leivinpaperille niin, että ovat mahdollisimman vähän päällekkäin.
Paahda 225 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneita ja reunoilta rapeita. Käännä lastut lastalla ympäri ja paista vielä noin 5 minuuttia. Ripottele päälle sormisuolaa.
Ainoa kommentti: mikä ihmeen 3-4 annosta? Vetelin ihan itsekseni illan ratoksi punaviinin seurana. Ihan törkeän hyviä, vaikka rehellisyyden nimissä olisivat voineet olla hivenen rapeampia. Maa-artisokan ja tryffeliöljyn liitto on täydellinen. Ei mulla muuta. Hyvää viikonloppua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti