Lämpimän mausteinen lammas-juuresvuoka
Anna -lehti 36/5.9.2019
4 annosta
Uunijuurekset
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 pieni bataatti
12 puikulaperunaa
2 rkl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
3/4 tl hiutalesuolaa (laitoin 1 tl)
Lammashöystö
400 g karitsan jauhelihaa
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
2 tl ras el hanout -mausteseosta
1 tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1/4 tl chilirouhetta tai 1 chili
1 tl suolaa
1 ruukku korianteria
1½ ruukkua minttua
Lisäksi
2 dl turkkilaista jogurttia
Kuori porkkanat, palsternakka ja bataatti, paloittele ne. Pese perunat ja puolita ne kuorineen. Pane kaikki kasviksest kulhoon ja kääntele joukkoon öljy, hunaja ja suola.
Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 225 asteisessa uunissa 25 minuuttia. Minä paahdoin ainakin 10 minuuttia lisää, sillä halusin niihin vähän ruskistunutta pintaa. Voit paiston aikana vähän lastalla käännellä kasviksia.
Kun kasvikset kypsyvät, voit sillä aikaa tehdä jauhelihaseoksen. Paista jauheliha öljyssä ja lisää puserrettu valkosipuli kypsän lihan joukkoon. Lisää myös yrttejä lukuunottamatta kaikki muut mausteet ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia.
Silppua yrtit ja lisää silppu jauhelihan joukkoon. Itse tein tämän vasta hieman ennen tarjoilua.
Kaada kuumat kasvikset tarjoiluvuokaan, lisää päälle jauheliha ja valuta päälle raidoiksi turkkilaista jogurttia. Minä taasen tykkään tehdä valmiit annokset lautasille, joten niin toimin myös nyt. Annokset koristelin yrttisilpulla ja jogurttia oli vielä pöydässäkin, niin sitä sai lisäillä oman maun mukaan.
Hyvää oli! Jauhelihassa oli mausteista johtuen mukava Lähi-itä -twist. Ja paahdettua, hunajassa pyöriteltyä palsternakkaa parempaa en ehkä tiedä! Jauhelihaseos sinällään on myös monikäyttöinen vaikka piirakan täytteeksi tai tacojen väliin (Mexico meets Libanon). Samat mausteet sopivat hyvin myös lihapullataikinaan. Kannattaa kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti