maanantai 2. maaliskuuta 2020

Hurmaavista hurmaavin italialainen


Viime viikolla kävin poikkeuksellisesti kahtena iltana ulkona syömässä. Vieläpä peräkkäisinä iltoina, molempina kertoina Vallilassa ja vieläpä samassa talossa! Ensimmäinen oli ilta ystävien kanssa Bistro K:ssa ja toinen pikkuisen siskon kanssa piskuisessa italialaisessa Daily Dosessa.

Ravintolaa pyörittää kaksi miestä, toinen italialainen, toinen syntyjään equadorilainen, mutta hänkin vahvalla Italia -taustalla. Ravintolan peruspilareita ovat perinteinen italialainen keittiö ja laadukkaat raaka-aineet. Innovatiivisella otteella.


Menun lisäksi tarjolla on päivän lista, jolta siskoni valitsikin Pasta zucchine e gamberettin. Minun siinä vielä pohtiessani valintaani, sain kuulla, että löytyy myös annoksia sekä varsinaisen menun että päivän listan ulkopuolelta. Vaikkapa sienitäytteiset raviolit. Se oli sitten siinä!


Viinilista oli luonnollisestikin hyvin italialainen ja iloksemme järkevästi hinnoiteltu. Valintamme oli Villa Puccini Governo all'Uso Toscano 2017 (pullon hinta 33 € ravintolassa ja 12,99 € Alkossa) ja kuva on sisareni ottama, hänen kuvakulmastaan. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkahilloinen ja mausteinen. Rypäleinä Sangiovese ja Cabernet Sauvignon. Tämä pehmeä ja hedelmäinen viini on Alkon uutuustuotteita, joten Viinilehden arvostelua ei siitä vielä löytynyt. Mutta meille maistui varsin hyvin! Viinin nimessä mainittu Governo -menetelmä, jossa viinin valmistuksessa käytetään osittain kuivattuja rypäleitä tuomassa makua ja väriä, on kehitetty aikoinaan juurikin Italian Toscanassa.




Me molemmat olimme enemmän kuin tyytyväisiä pastavalintoihimme. Täydellisyyttä hipovia makuja, ellei jopa aivan täydellisiä!


Hurmaannuin siis ravintolasta aivan täysin. Hyvä tunnelma, mielettömän hyvä palvelu ja kertakaikkisen hyvä ruoka. Viinistä puhumattakaan. Ja seurasta! Täydellinen ilta. Plus sekin vielä, että ilta oli erittäin lompakkoystävällinen, laskuni ollessa 29 euroa. Hip hei ja hurraa!


Illan päätteeksi kävimme vielä ihmettelemässä, että mitä ihmettä Mahatma Gandhin patsas tekee Allotrianpuistossa. Ensin en edes uskonut, kun siskoni patsaasta kertoi, mutta uskottavahan se oli, kun omin silmin näki!


Intian hallitus on antanut patsaan lahjaksi Suomen hallitukselle vuonna 2019, kun Gandhin syntymästä tuli kuluneeksi 150 vuotta ja samalla myös Suomen ja Intian diplomaattisuhteet olivat kestäneet jo 70 vuotta. Siinä siis syitä kerrakseen siihen, että luonnollista kokoa oleva kuvanveistäjä Gautam Palin tekemä pronssifiguuri koristaa nyt helsinkiläistä puistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti