torstai 27. helmikuuta 2020

Laskiaistiistain treffit

Laskiaistiistai ja syömään ystävien kanssa. Pääsin jälleen valitsemaan meille ravintolan ja siskoni avustuksella teinkin neljän kuppilan listan. Ajankohta, tiistai, pudotti vaihtoehdoista heti pois suosikkini, Plein, johon ehdottomasti haluan tutustua. Se nyt vain jää toiseen kertaan.


Lopulta valinta oli kortteliravintola Vallilassa, Bistro K. Tässä samaisessa paikassa musiikkiteatteri Kapsäkin yhteydessä toimi ennen Allotria -niminen kuppila, jossa olenkin piipahtunut vuosia sitten baarikierroksen yhteydessä ja toisen kerran konsertin merkeissä, mutta nyt siis ihan illalliselle.Uudistettu, mutta edelleen 1950 -luvun henkeä kunnioittava sisustus oli raikas ja mieleisemme.


Alkuun otimme lasilliset Proseccoa, vietettiinhän pöydässämme samalla myös nimipäiviä! Sartori Prosecco Erfo (5 € / 12 cl) Italian Venetosta ei ollut hinnalla pilattu, mutta yllätyksekseni sangen kelvollinen. Hedelmäinen, kukkea, omenainen.


Ruokavalintojen suhteen olimme liikuttavan yksimielisiä. Me kaikki kolme valitsimme tämän suositusmenun.


Alkuruokana päärynää & sinihomejuustoa. Saksanpähkinää sekä suolainen pähkinäpraliini. Aika kiva pieni annos, joka olisi helppo toteuttaa kotikeittiössäkin ja joka sopisi myös jälkiruuaksi juustojen sijaan.


Viininä argentiinalainen, Mendozan alueen Elsa Bianchi Torrontés 2019 (6,50 € / 16 cl). Torrontés oli minulle aivan uusi rypäletuttavuus, hivenen gewürztraminerin kaltainen. Aromikas ja kukkainen. Puolikuiva, sokeripitoisuus 11%. Viileänä sopi mainiosti ruuan kanssa.


Pääruokana kylmäsavulohella maustettu lohiwallenberg. Perunamuusia, fenkolikastike ja ruohosipuliöljyä. Kastike oli ihan huippuhyvää, mutta kalapihvi oli rakenteeltaan melko tiivis. Kaipasin kuohkeutta ja vähän lisää makua.


Viininä entuudestaan tuttu Most Wanted Riesling 2017  (8,50 € / 16 cl) Saksasta, Pfalzin alueelta. Alkossa on myynnissa vuosikerta 2018 (12,95 €). Puolikuiva, hapokas, viheromenainen, limettinen, raparperinen, hunajameloninen, yrttinen. Pirteä ja hedelmäinen. Viinilehdeltä kolme tähteä (laadukas ja hyvin tehty) sekä suositus yleisviiniksi kala- ja äyriäisruuille.


Jälkiruokana banaania, mantelikakkua ja suklaata. Suklaata oli sekä jäätelönä, että moussepallerona. Makea ja tuhti annos! Puolet pienempikin olisi riittänyt, mutta toki söin kaiken......


Makealle persona en jätä jälkiruokaviiniä väliin, jos vain järkevä vaihtoehto on tarjolla. Dindarello 2018 (9,60 € / 8 cl) Italian Venetosta, Moscato -rypäleestä oli erinomainen. Trooppisia hedelmiä, aprikoosia, hunajaa, ananasta. Suositellaan myös ankanmaksalle. Nam! Vuonna 2015 Best Italian Sweet Wine loistopistein 97/100. Ja miten kaunis nimikin! Sanopa muutaman kerran ääneen dindarello, dindarello, niin ymmärrät.......


Kokonaisuutena ihan viihtyisä paikka, ruoka hyvää, vaikka jotain pientä makuextraa toivoisinkin, viinit edullisia. Tänne voi hyvin pistäytyä vaikkapa lasilliselle työpäivän jälkeen tai ajoittaa vierailunsa Bistro K -klubin esitykseen. Miltäpä kuulostaisi vaikka Pateettisten rakkauslaulujen ilta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti