Juustoinen juuriselleri-porokiusaus
HS Ruoka
4 annosta
1 kg juuriselleriä
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
100 g kylmäsavupororouhetta
150 g juustoraastetta (esim. gouda)
3 dl kuohukermaa
Kuori juuriselleri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet ohuiksi tikuiksi. No höpsistä, minä lohkoin juurisellerin ja surautin sen karkeaksi raasteeksi monitoimikoneella. Siihen meni vain hetki!
Sekoita uunivuoassa juuriselleri, kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet (tuplasin määrän, yllätys!) timjami, pororouhe ja kaksi kolmasosaa juustoraasteeta.
Kaada päälle kuohukerma ja ripottele vielä loput juustoraasteesta. Poroa käytin enemmän, koska pakkaus oli 150 g, samoin juustoa meni reilusti.
Tyttären perheessä oli siis pororouhe korvattu soijarouheella (noin 3 dl), joka oli paistettu ja vedellä turvotettu. Soijarouhetta käyttäessä voit lisätä suolaa oman makusi mukaan.
Ja tässä on ehdoton juustoraastesuosikkini. Makua, makua ja vielä kerran makua kyllä löytyy! Suosittelen.
Kypsennä kiusausta 200 asteisessa uunissa 1 h 20 min. Paiston loppuvaiheessa peitin vuoan foliolla, ettei pinta liikaa kärventyisi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Hyvää tuli! Varmasti voisi myös perinteisiäkin kiusauksia kokeilla niin, että vaihtaa perunan juuriselleriin. Tästä sain jälleen mainiot ja edulliset eväät töihin kolmeksi päiväksi. Nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti