tiistai 2. huhtikuuta 2013

Porvoo - Borgå

Kylmästä viimasta huolimatta tunsin noin viikko sittten kevään sisälläni ja silloinhan on ihan pakko lähteä autoillen päiväretkelle. Edes pitkin poskia rähmää valuttava silmätulehdus ei estänyt suunnitelman toteutusta. Verestävät silmäthän saa kivasti piiloon aurinkolaseilla! Joten eikun tankki täyteen, auto pesuun, nätit vaatteet päälle, aurinkolasit silmille ja menoksi. Ystäväkin löytyi seuraksi, mikäs sen parempi tapa lauantain viettoon.

Emme juurikaan tehneet etukäteissuunnitelmia, vaan perjantai-iltana päätimme suunnaksi Porvoon. Siellä ei tule juurikaan talvisaikaan käytyä ja sinne on sopiva, noin tunnin ajomatka.

Ensimmäiseksi perille päästyämme menimme kahvittelemaan Porvoon Paahtimoon. Latte Macchiaton ja dajm-kakkupalan ääressä oli hyvä suunnitella päivän kulkua.


Kiertelimme vanhan kaupungin antiikki- ja sisustuskauppoja. Ostokset jäivät vähän laihanlaisiksi, itse ostin vain servettipaketin! Ystäväni löysi eräästä antiikkiliikkeestä vanhoja servettirenkaita, mutta ostoksia enemmän nautimme kauniista kaupungista ja auringosta. Tosin mekkomeiningillä hyytävä tuuli tuntui todella kylmältä, auringosta huolimatta. Sisustusliikkeiden anti jätti jotenkin kylmäksi, joka liikkeessä kun tuntui olevan vain valkoista Riviera Maison -tyyppistä tavaraa. En halua, että kaikessa lukee, mikä esine on. Ehkä se dementikkovaiheessa voi olla hyödyllistä, mutta miksi ihmeessä haluaisin kotiini valkoisen puolipyöreän pöydän, jossa on mustalla teksti "Almost round table". En tajua, mutta onneksi ei kai tarvitsekaan.

Jokirannan antiikkiliike. Yksi monista.


Joen toiselle puolelle eksyimme etsiessämme Wanhan aseman makasiinipuotia. Ja löytyihän se, mutta kannattiko sinne asti kävellä muutoin kuin liikunnan vuoksi, onkin sitten eri asia. Sen kuitenkin saimme tietää, että puodista saa Porvoon parhaat munat!

Ruokapaikkaa etsiessämme eteemme osui lähes vahingossa varsin viihtyisä Bar & Bistro Wanha Apoteekki. Päätimme poiketa viinilasilliselle. Miksi meillä ei kotikaupungissamme ole yhtäkään mukavaa paikkaa, jossa voisi nauttia lasin viiniä ja vaikkapa lueskella lehtiä? Ei, meillä on vaan nuhruisia pubeja ja niissä hanaviinejä. Parempi siis pysyä omassa kodissa tai poistua kaupungista tyystin.


Vessareissulla sitä sitten vasta riittikin kuvattavaa.......


Perinteiseen vessanseinäkirjoitteluun oli mainio ratkaisu tämä liitutaulusysteemi. Mustien vaatteiden käyttäjänä mietin vaan sitä, että ei auta nojailla seiniin.....
Apoteekki olisi tarjonnut myös ruokaa (ja bonusta, s-bonusta siis), mutta päätimme kuitenkin siirtyä lounaalle torin laidalle Rafael´s Steakhouseen ja ilmeisesti positiivinen kevätmieli oli niin pinnassa, että tykkäsimme tästäkin paikasta!  Koska kuitenkin oli kyse lounaasta, vaikkakin melko myöhäisestä, niin söin vain pääruuan. Ystäväni söi alkuun hummerikeiton (9 €) ja pääruuan osalta päädyimme samaan eli hiiligrillissä grillattuun naudan maksaan (16,90 €). Ja ruoka oli kertakaikkisen onnistunutta! Usein syön ravintolassa maksaa, jos sitä suinkin vain on listalla ja paikka vaikuttaa siltä, että se on todella myös osattu valmistaa. Täällä oli! Se oli aivan käsittämättömän mureaa, veistä ei tarvinnut kuin nimeksi näyttää.Paikka oli siisti ja henkilökunta mukavanoloista, ravintolan yhteydessä oli myös baari, jota emme kuitenkaan testanneet. Tällä reissulla, sillä olemme vakaasti päättäneet tehdä Porvooseen myös kesäretken ja olla oikein yötä.Vähän autiotahan siellä oli, mutta uskomme vahvasti sen johtuneen kellonajasta, sillä ruuasta ei hiljaisuus voinut olla kiinni.

Kesäretki siis on päätetty ja melkein jo ohjelmakin! En vaan ymmärrä, miten siihen kaksi päivää ja yksi yö edes riittävät........ Porvoossa asuva työkaverini on suositellut ruokapaikoiksi kesäravintola Johansia sekä pientä, vain 28 paikkaista El Albaa. Ja aivan ehdottomasti olisin halunnut jo nyt käydä myös tyttäreni testaamassa ja suosittelemassa Bistro Sinnessä, mutta kun itse nieleskelin kyynelkanavien kautta nieluun valuvia silmätippoja ja ystäväni imeskeli flunssaisena ja kurkkukipuisena ketjussa eri vahvuisia kurkkupastilleja, niin ajattelimme, että on turhaa rahanhaaskuuta hifistellä ruuan ja viinin liitoilla. Emme me mitään olisi edes maistaneet. Kokeile vaikka  joskus miten Mynthon ja täyteläinen punaviini puhuttelevat toisiaan :)

Mutta jos laillamme Porvoo kiinnostaa, niin vilkaisehan Porvoon Matkailun sivut, ne on huolella tehdyt ja sisältävät vaikka mitä mielenkiintoista. Lämpimästi suosittelen muutenkin lähimatkailua, Suomessa löytyy vaikka mitä mielenkiintoista ja jo pienikin päivän tai kahden reissu piristää ihmeesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti