Kauppakorin sisältö on melko makea.......
Eli brownies -pohjaan tarvitset:
150 g suklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 dl pähkinä- tai mantelimursketta
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
125 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
Sulata ensin suklaa vesihauteessa ja jäähdytä. Sekoita jauhoihin pähkinät, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sokeri-voivaahtoon ja ripottele välillä sekaan myös jauhoseosta. Nostele joukkoon sula suklaa ja loput jahoista. Sekoita tasaiseksi.
Rutista leivinpaperiarkki kädessäsi palloksi (minkä ihmeen takia? En tajua, mutta tietenkin tein niin, kun ohjeessa näin sanotaan!) ja levitä se esim. lasagnevuokaan (22x32 cm). Paperia voi sivellä vähän öljyllä ja ripotella pähkinä- tai mantelirouhetta, mutta sitä minä en tehnyt.
Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 min. Ei haittaa vaikka pohja jää vähän "mudcakemaiseksi".
Kakun päälle tarvitset:
70 g suklaata (tummaa tai valkoista)
½ dl manteleita
100 g vaahtokarkkeja
1 dl rusinoita tai kuivattuja hedelmiä silputtuna
Rouhi mantelit ja suklaa, pilko vaahtokarkit (jos käytät isoja) ja kuivatut hedelmät, jos tarpeen. Sekoita ja kaada kakkupohjan päälle. Sitten koko hökötys vielä uuniin 5 minuutiksi ja valmista on.
Parit vinkit: Osta pieniä vaahtokarkkeja, isoja pilkkoessa menee hermo. Äläkä osta vaahtiksia leivontatarvikehyllystä, vaan karkkiosastolta (säästyy rahaa). Näitä pieniä on ainakin Prisman ja Stockkan valikoimissa. Anna kakun jäähtyä ennen paloittelua. Rouhi suklaata vielä valmiin kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti