torstai 4. huhtikuuta 2013

Viikonlopun ruokavinkki, mozzarella-broilerinmaksalasagne

Muutama postaus sitten hehkutin Glorian Ruoka & Viini -lehtä ja jo silloin päätin ottaa kokeilulistalle mozzarella-broilerinmaksalasagnen. Reseptin mukaan ruoka on nopea valmistaa, vain 25 minuuttia veisi aikaa. Noh, kyllä minulla pidempään kesti, mutta täytyy myöntää, että tuorepastan käyttö nopeuttaa tätä hommaa huomattavasti.


Tarveaineet:
12-16 (tuore)lasagnelevyä
1 sipuli
100 g ilmakuivattua kinkkua
400 g broilerinmaksaa
2-3 tomaattia
½ ruukkua salviaa
2 rosmariininoksaa
1 rkl öljyä
2 dl ruokakermaa
1 pallo mozzarellaa

Broilerinmaksaa löytyy pakasteena ihan kai kaikista kaupoista. Yhdessä paketissa oli tähän annokseen ihan tarpeeksi, vaikka sitä oli muistaakseni vain 300 g, mutta 100 g sinne tai tänne ei tahtia haittaa. Maksa on erittäin edullista, joten sitä kannattaa kokeilla useimminkin ja tehdä vaikkapa pateeta.

Sipulit pilkotaan, kinkut suikaloidaan, tomaatit kuutioidaan, yrtit hienonnetaan. Ja maksat, ne todella kannattaa kuivata ensin talouspaperilla. Minä taputtelin niitä kuivaksi vasta pilkkomisen jälkeen ja se oli vähän hankalaa. Maksat paloitellaan pariin osaan. Kaiken ns. epämääräiseltä vaikuttavan voit leikata pois.Kuumenna öljy, kuullota sipulit. Lisää kinkku, yrtit ja maksat. Anna maksojen paistua kunnolla ennen kuin käännät ne. Muutenkin liika sekoittelu saattaa rikkoa maksat.


Kun maksat ovat kypsyneet, se vie noin 5 min, voit lisätä tomaattikuutiot ja kerman mukaan. Kiehauta ja pidä lämpimänä, kunnes pasta on keitetty. Lisää suolaa vasta ihan lopuksi, jos kinkkujen tuoma suola ei ole riittävää.


Tuorepastalasagnelevyjen (öööö, onkohan tämä yhdyssana?) kypsennys oli minulle haasteellinen, sillä keitin niitä aivan liian pitkään ja sen seurauksena ne hajoilivat kattilaan. Joten malttia keittämisen kanssa! Annos kootaan ns. avolasagnena suoraan lautaselle, kerroksittain lasagnelevyjä ja kastiketta. Viimeistele revityllä mozzarella ja yrteillä. Namskis!


Oikein kiva sunnuntairuoka tästä tuli ja riitti vielä evääksi töihin pariksi päiväksi. Ehkä seuraavalla kerralla maustaisin ruokaa reippaammin, esim. valkosipulia lisää, eihän yksi kynsi ole vielä mitään......

ps. Stockan Hulluilla Päivillä on tyrkyllä Marcaton pastakone, hintaan 54,90 euroa. NYT se on pakko hankkia ja sen jälkeen pasta on todella tuoretta !!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti