maanantai 30. joulukuuta 2013

Väärinymmärretty bataattipatee

Eilisen massiivisen jouluruokapostauksen loppukappaleissa ihan pokkana kerroin, että olihan meillä pöydässä bataattipateetakin, mutta kukaan ei tykännyt siitä. Sitä en kertonut, että ihan laitoin roskiin loput, koska ajattelin, että mitäpä sitä mitään inhokkia säästelemään ja säilömään....... Jep, tänään sitten selvisi, että ainakin äiti ja sisko tykkäsivät, äiti väitti jopa santsanneensa sitä pariin kertaan.

Eli olisihan se nyt suoranainen vääryys, jos en sitä ohjetta laittaisi jakoon, vaikka kuvat olinkin jo kertaalleen koneelta poistanut...... Onneksi ne vielä kamerasta löytyivät!

Ohje löytyy Maku-lehden numerosta 7/2013 ja ohjeesta riittää 10 annosta.


Bataattipatee

1 (500-600 g) bataatti
1 prk (400/265 g) keitettyjä kikherneitä
150 g vuohenjuustoa (Sainte Maure)
2 rkl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 munaa
½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna

Vuokaan:
voita
2 rkl seesaminsiemeniä

Koristeeksi:
100 g vuohenjuustoa (Sainte Maure) viipaleina
tuoreen timjamin oksia





Kuorittu ja paloiteltu bataatti keitetään pehmeäksi vähässä vedessä, valutetaan ja
laitetaan monitoimikoneeseen.










Lisätään koneen kulhoon kananmunia ja timjamia lukuun ottamatta kaikki ainekset ja hurautetaan tasaiseksi seokseksi. Munat lisätään koneen käydessä ja sekoitetaan massa tasaiseksi. Lopuksi lisätään timjami.










Voidellaan noin litran vetoinen vuoka ja vuorataan se seesaminsiemenillä. Kaadetaan bataatti-juustomassa vuokaan ja tasoitetaan pinta.












Pateevuoka nostetaan isompaan vuokaan, johon kaadetaan kiehuvaa vettä suunnilleen puoleenväliin pateevuokaa. Patee kypsennetään näin vesihauteessa 175 asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.






Kypsennetty patee kumotaan uuninkestävälle tarjoiluastialle. Koristellaan vuohenjuustoviipaleilla ja paahdetaan pinta 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Loppusilaus timjamin oksilla.

Ja kappas vaan, siitä koristellusta versiosta ei kiireessä otettu kuvaa lainkaan....... Mutta varmasti kaikki osaavat laittaa vuohenjuustoviipaleet jonoon pateen päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti