keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Earthsong - viinivinkki loppiasviikonloppuun

Mikäli olet päättänyt viettää tipattoman, hiilarittoman ja muutenkin ilottoman tammikuun, niin voit hyvin säästää tämän vinkin helmikuun iloksi. Ihan käyttökelpoinen tämä on vielä helmikuussakin, vaikka lihaisan pataruuan kaverina.


Etelä-afrikkalainen Earthsong Shiraz Mourvedre maksaa Alkossa vaivaiset 9,73 euroa (eilen vielä 9,49 €, olisikohan pitänyt hamstrata?), mutta kerää kehuja joka taholta. Alko kertoo viinin olevan täyteläinen, keskitanniininen, tummakirsikkainen, luumuinen, paprikainen ja yrttinen viini Paarlin alueelta. Viinistä 2/3 on kypsytetty tammessa ja loput terästankeissa 18 kk.  Tuottaja on Overhex Wines International, joka on perustettu vuonna 2004.

Entä mitä sanovat viinejä arvostelevat asiantuntijat? Näiden molempien herrojen mielipiteitä ja kirjoittelua seuraan tiiviisti.

Viinioppaan Pekka Suorsa kuvailee viiniä näin: Hapan mustakirsikka tuoksuu lupaavasti. Tammi on kuivahkoa. Täyteläinen, hapokas ja tanniininen keskimaku. Kirsikkainen ja rypälekuorimainen maku. Aavistus puolukkaa lopuksi.

Viini-lehden Antti Rinta-Huumo puolestaan seuraavasti: Tuoksu on mehevä, tummaa luumua, mustaherukkaa, häivähdys savua. Maku täyteläinen, mutta mehukas. Yrttejä, kirsikkaa, pippuria. Kypsät tanniinit ja eloisat hapot tukevat suutuntumaa.

Pekka antaa 89 pistettä ja kehuu erinomaiseksi ostokseksi. Viini-lehti antaa laadukkaalle ja hyvin tehdylle viinille 3 tähteä ja kehuu myös edulliseksi. Pekka suosittelee seuraksi poroa, Antin mielestä monikäyttöinen lihaviini, joka sopii myös riistalle. Sekä koville juustoille. Ja minä, tuhtien viinien ylin ystävä, maistelen tätä ihan ilman ruokaakin :)

Viiniopas-sovellus muuten kannattaa ladata älypuhelimeen ja Viini-lehden viikoittaiset viinivinkit tilata tekstarina, näin sinulla on aina kauppaan mennessä ostoslista mukana :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti