Tingi&Tongi, Hyvinkää, 19 € |
Lihamureke
neljälle
Viini -lehti 3/2015
500 g naudan (tai porsaan) jauhelihaa
½ dl kermaa
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
100 g aurinkokuivattua tomaattia
50 g Manchego-juustoa
1 kananmuna
öljyä
100 g serranokinkkua viipaleina
Sekoita jauhelihan joukkoon kerma, paprikajauhe, suola ja pippuri. Anna maustua.
Pilko aurinkokuivattu tomaatti, raasta juusto, riko kananmunan rakenne.
Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
Voitele pitkulainen vuoka öljyllä ja vuoraa serranokinkulla. Minulla ei ollut serranokinkkua, vaan oli siskon Madridin tuliaisia. Kinkkua toki sekin, mutta muodoltaan sellaista, että ei siihen mureketta varsinaisesti päässyt kietomaan.
Kaada murekemassa kinkkujen päälle ja käännä kinkkusiivut murekkeen pintaan, jos nyt on jotain, mitä käännellä. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Kumoa kypsä mureke vuoasta. Ja ole varovainen, sillä murekkeesta irtoaa melkoisesti nestettä.
Kuivaa pintaa tarvittaessa hieman talouspaperilla.
Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja paista murekkeen pinta rapeaksi.
Koristele pinta oliivi-salviamurulla.
Oliivi-salviamuru
Viini -lehti 3/2015
100 g mustia oliiveja
5 isoa lehteä tuoretta salviaa
½ dl pankojauhoa (tai korppujauhoa)
Valuta ja kuivaa oliivit.
Pilko oliiveja vähän ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kuivaa 130 asteisessa uunissa 2 tuntia.
Lisää salvianlehdet pellille ja jatka kuivaamista vielä 10 minuuttia.
Anna jäähtyä ja jauha morttelilla (ohjeessa neuvottiin käyttämään tehosekoitinta) tasaiseksi.
Lisää pankojauhot ja sekoita.
Levitin murut vielä leivinpaperille jatkokuivumaan, sillä mielestäni seos tuntui aavistuksen kostealta. Ripottele oliivi-salviamuru kypsän murekkeen pinnalle. Murua tuli melko paljon ja arvelen, että se sopii mainiosti vaikkapa aamiaiskananmunien päälle.
Maukas mureke sopii tarjottavaksi vaikkapa perinteisen perunamuusin kera. Nyt viipaloin murekkeen pakkaseen valmiiksi annospaloiksi. Hyvää tuli!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti