torstai 10. lokakuuta 2019

Maa-artisokkalaatikko

Vietin mökkiviikonloppua ystävieni kanssa ja tarjosin heille karitsaburgereita. Ylimääräisestä pihvitaikinasta pyörittelin lihapullia alkuviikon toimistoevääksi. Mutta mitä kaveriksi? Tuijotin lähes tyhjää jääkaappia, jossa näkyikin olevan pussillinen maa-artisokkia. Match!


Maa-artisokkalaatikko

500 g maa-artisokkaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 kananmunaa
2 dl ranskankermaa tai vastaavaa

Kuori maa-artisokat tai ole kuorimatta. Tyyli on vapaa! Keitä niitä 5-15 minuuttia kunnes ovat tikulla pistäen pehmeitä. Kovin olivat erikokoisia, joten kypsyivätkin erittäin yksilölliseen tahtiin.


Soseuta kypsät maa-artisokat, lisää loputkin ainekset mukaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Se on siinä. Helppoa kuin mikä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti