sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Poroa pöytään


Täydellinen syyspäivä viikko sitten. Aurinko vain puuttui. Sienestystä, upeita vanhan tavaran löytöjä, kokkailua. Voinko toivoa enempää? Voin! Ainahan voi toivoa enemmän, mutta on upeaa huomata, miten hyvin kaikki on tässä jä nyt. Juuri tänään, huomisesta ei koskaan sitten taas tiedä, mutta jos nauttisi päivästä kerrallaan. Tai ainakin yrittäisi.


Koska tästä sinänsä kelvollisesta sienisaaliista ei lauantaiaamuna ollut varmuutta, otin pakastimesta sulamaan paketillisen poron käristyslihaa. Lihat olen hankkinut Hyvinkään Rekon kautta suoraan tuottajalta. Ei nyt ihan lähiruokaa, mutta ilman välikäsiä kuitenkin.

Porokiusaus käristyslihasta

500 g poronkäristystä
1 rkl voita tai margariinia
400 g peruna-sipuliseosta
150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
mustapippuria rouhittuna

Kuumenna rasva pannulla ja ruskista käristelihat. Ruokakermaa lukuunottamatta sekoitin kaikki ainekset sekaisin suuressa kulhossa ja kaadoin ne sitten voideltuun uunivuokaan. Lopuksi ruokakerma kaiken päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Viitisen minuuttia aikaisemmin lisäsin vielä hieman juustoraastetta kiusauksen päälle.


Juustoraasteiden ykkönen on mielestäni tämä Juustoportin Vuohen GR Grand Reserve, ei maukkaampaa raastetta löydykään!


Kiusaukseen olisivat kyllä mainiosti sopineet vastapoimitut tuoreet suppilovahverotkin, mutta ihan huippukiusaus tämä on ilman sieniäkin. Helppoa ja hyvää, ruuanlaittoa parhaimmillaan.



Rakastan kynttilöitä ja poltankin niitä oikeastaan ihan ympäri vuoden. Tietysti pimeän ajan tullen enemmän. Ja ihan loppuun saakka! Kruunukynttilöiden jämätkin tulee käytettyä.


Päivän vanhan tavaran löydöt tehtiin Antiikkistudiolta, joka sijaitsee Järvelässä, vanhassa meijerirakennuksessa. Aukioloajat eivät ole säännölliset, mutta seuraamalla Antiikkistudion FB-sivuja, pysyt kärryillä. Kuvassa yksi löydöistäni, upea pieni ryijy, joka päätyi makuuhuoneeseen sängynvierusmatoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti