sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Alfons'


Olin hivenen hämmästynyt, kun tyttäreni ehdotti pizzalounasta. Perjantai on kuulemma oikein hyvä pizzapäivä. Okei, mikäs siinä sitten ja hänen ehdotuksestaan menimme pieneen Alfons'-pizzeriaan Vuorimiehenkadun Viiskulman päätyyn. Samalla paikalla sijaitsi hyvin pitkään Kotipizza, mutta olipa paikka kokenut täydellisen muodonmuutoksen! Niin sisustuksen kuin tuotteenkin osalta.Sisustukseltaan ravintola oli erittäin miellyttävä ja viihtyisä. Lounaalla kaikki pizzat maksavat 11 euroa (normaalisti 14 €) ja niihin päädyimme, vaikka on kyllä myönnettävä, että myös muut lounasvaihtoehdot houkuttelivat.


Alkuun tuli maukas punakaalisalaatti. Ensin pidin sitä vähän tylsänä, mutta oikeasti se maistuikin oikein hyvältä!


Oma pizzavalintani oli nimeltään Pulcino, johon päädyin täysin täytteiden vuoksi. Gorgonzolaa, mozzarellaa, marinoitua luomupäärynää ja saksanpähkinöitä.


Tytär puolestaan on jo lapsesta saakka pitänyt Margheritasta. Ja herkulliselta tämä tuoreella basilikalla koristeltu pizza näyttikin. Kirsikkatomaattia, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia sekä italilaista juustosekoitusta. Pizzapohjiin täällä käytetään luomuvehnää ja spelttiä.


Herkullisia olivat! Hyvällä ruokahalulla vetelimme kumpikin pizzamme viimeistä murua myöten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti