tiistai 9. helmikuuta 2016

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Levant


Tyttäreni ja hänen puolisonsa kodin parvekkeelta näkee rakennuksen, jossa toimistoni sijaitsee. Joten nyt, kun tyttäreni on jäänyt äitiyslomalle, meillä on loistava tilaisuus käydä yhdessä lounailla. Ainakin siis vauvan syntymään saakka. Tänään suuntasimme vastikään eilen suuremmissa tiloissa avautuneeseen Lähi-idän keittiötä (Syyria, Libanon) edustavaan Levant -kasvisravintolaan. Levant tuli minulle tutuksi viime kesäisen Street Food Carnival -tapahtuman merkeissä, jolloin söin erittäin maukkaan falafel roll -annoksen. Nam!


Vaan nyt sitten lounaalle. Menu on street food -tyyppinen ja joka päivä edullisempaan lounashintaan on tarjolla päivän rulla (8,50 €), päivän meze (9,50 €) ja päivän salaatti (9,50 €). Toki kaikkia listan ruokia on mahdollista tilata, hinta vaan on silloin hiukan korkeampi.


Tyttäreni valitsi päivän annoksista Falafel Avocadon, jossa oli hummusta, tomaattikorianterisalsaa, salaattia, minttua, pari falafelpyörykkää, marinoitua sipulia, tahinia, jalopenoa sekä avokadokastiketta.


Omalta lautaseltani löytyi Meze Levant eli vasemmalta oikealle lueteltuna hummusta, tabbouleh-salaattia, baba ganoush -tahnaa, papuja sekä falafeleja tahini-jogurttikastikkeella ja rucolalla.


Lisukkeena vielä pitaleipää. Todella upeat raikkaat maut! Olimme aivan haltioissamme, tänne on tultava uudelleen tai täältä on napattava annokset mukaan kotiin tai toimistolle.

Merkille pantavaa tässä pienessä perheomisteisessa paikassa oli se, että palvelu oli erittäin ystävällistä. Jokainen sisään tuleva asiakas otettiin iloisesti tervehtien vastaan, kuulumisia kysellen. Ravintolan sisustus oli erittäin viihtyisä, lattioilla itämaistyylisiä mattoja, kalusteet tummaa puuta. Ruokatuote aivan huippua, raikasta, tuoretta, maukasta. Suomella ja elekielellä kyllä pärjäät, ei tarvitse pelätä 'kielillä puhumista'. Voithan aina kuvitella olevasi ulkomaanmatkalla näitä autenttisia makuja maistellessasi. Suosittelen!

Tässä vielä linkki Hesarin tekemään juttuun, klik sekä lammaspataohjeeseen, jonka olen jo printannut kokeilua varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti