perjantai 3. helmikuuta 2017

Lux Helsinki 2017


Hämmästyin, kun huomasin, että valotapahtuma Lux Helsinki järjestettiin nyt jo yhdeksännen kerran! Muutamana vuotena olen käynyt teoksiin tutustumassa työpäivän jälkeen, mutta nyt tehtiin ystävien kesken retki aivan varta vasten ja yhdistettiin siihen, tottakai, myös uusi Lux Eat -ruokatapahtuma.


Lux Eat -osiossa oli mukana parisenkymmentä ravintolaa, joista pitkällisten pohdintojen ja vertailujen jälkeen panimoravintola Bryggeri valikoitui kohteeksemme. Ravintoloissa oli tarjolla 10 €:n, 30 €:n ja 50 €:n annoksia tai menukokonaisuuksia.


Bryggerin 30 €:n menu aloitettiin kuohkealla tattikeitolla, jossa oli mukana myös rapeaa palvikylkeä ja maalaisleipämuruja. Huumaava sienien tuoksu nousi lautaselta aivan ilman mitään nuuhkimista. Loisto soppa! Juomana kuohuva Mistinguett DO Cava (8€ lasillinen). Tämä Mistinguett ei löydy Alkon valikoimista, mutta rosé-versio kylläkin. Mistinguett Vintage Edition Rosé Cava Brut 2014 (9,99 €). Bryggerin menussa on huomion arvoista se, että jokaiselle ruoka-annokselle annetaan sekä viini- että olutsuositus.


Menun pääruokana oli paistettua nieriää, fenkoli-perunaterriiniä ja sitruunaruoho-vehnäolutkastiketta. Ja viininä Willm Pinot Gris, Ranskan Alsacesta (42 € plo). Annoksen suhteen olisin toivonut vain yhtä asiaa, rapeaksi paistunutta kalannahkaa, muuten maut olivat kohdillaan ja menun hinta-laatusuhde hyvä. Viineineen laskuni oli 52 €. Olin tyytyväinen.

Aikaa tapahtuman alkuun oli drinkin verran ja sen päätimme nauttia salakapakassa. Ystävistäni toinen oli paikassa jo aikaisemmin käynyt ja ihan pienen haparoinnin jälkeen löysimmekin oikean oven. Salakapakan ovessahan ei tietenkään lue, että hei täällä on kapakka. Trillby & Chadwick sijaitsee Katariinankadulla, mutta tarkempaa osoitetta ei anneta, joudut hieman vaivaamaan aivonystyröitäsi sen löytääksesi. Tai pyytämään minut mukaasi! Huikea paikka, jossa palvelu oli huippuluokkaa ja jossa olisi ollut kuvattavia yksityiskohtia hurjat määrät, mutta ymmärrettävästi kuvaaminen oli kielletty. Ja aivan yhtä ymmärrettävästi salakapakasta poistuttiin takaoven kautta, mustien samettiverhojen takaa. Mieletön paikka! Kokeilun arvoinen, mikäli löytää sinne :)


Sitten Lux -teosten pariin. Emme todellakaan olleet ainoat paikallaolijat, melkoisen ihmismassan mukana liikuimme teokselta toiselle. Toisaalta ei ollut eksymisen vaaraa, kun kulki virran mukana ja tungoksesta huolimatta näimme sen, mitä halusimme nähdäkin. Hieno tapahtuma, ei voi muuta sanoa. Olen iloinen, että ystäväni tätä retkeä ehdotti!
Ilta päättyi kotikaupungissa samppanjan äärellä, kuinkas muutenkaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti