maanantai 1. lokakuuta 2018

Helppo herkku: Kukkakaaliraclette


Syksyinen perjantai, ystävä tulossa mökkivisiitille. Mitä ruuaksi? Olimme etukäteen päättäneet, että nyt tärkeintä on parantaa maailma ja saunoa, ruoka olisi ikäänkuin välttämätön paha. Toki sen piti olla hyvää, mutta mahdollisimman vaivatonta. Kukkakaalista se ajatus sitten lähti.

Kukkakaaliraclette uunissa
Anna -lehti 13.9.2018
4 annosta

1 iso (700 g) kukkakaali
1/4 tl suolaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
200 g raclette- tai appenzellerjuustoa


Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille tai voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja muskottipähkinää. Unohdin viedä mökille muskottipähkinäpurkin, joten ripottelin sen sijaan mustapippuria. Toimii hyvin!


Levitä juusto viipaleina (raclettejuusto onkin valmiiksi viipaloitua) kukkakaalien päälle. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaalit tuntuvat hieman pehmeiltä, mutta ovat vielä napakoita.



Voit tarjota leivän kanssa tai kalan lisukkeena. Minä tarjosin grillattujen raakamakkoroiden kaverina. Älyttömän helppoa ja älyttömän hyvää. Nam.



Viinivinkki tulee Perusta. Olin ollut viikolla Etikettilehden pruuvissa ja siellä kouluttaja kertoi tästä viinistä ja mielenkiinto heräsi. Perulaisia viinejä on Alkon valikoimassa tasan tämä yksi. Tabernero Vittoria Reserva Syrah 2015 (12,96 €). Täyteläinen, keskitanniininen, viikunainen, hapankirsikkainen, karhunvatukkainen, pippurinen, kevyen mokkainen. Pidän tästä viinistä todella paljon ja niin pitävät myös Viini -lehden arvioitsijat antaessaan tälle peräti neljä tähteä (=harmoninen, laadultaan erinomainen) ja kehuessaan vielä edulliseksi hankinnaksikin. Kipin kapin siis tätä ostamaan!

Iltamme oli onnistunut, sää vaihteli vesisateesta aurinkoon, mutta koko ilta oli niin lämmin, että mainiosti pystyi syömään ja muutenkin istuskelemaan ulkona. Mökkielämä vaan on niin parasta! Loppuun vielä pari kuvaa mökin takapihalta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti