sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Älä vedä hernettä nenään

Väsytti ja laiskotti. Olin valvonut myöhään ja nukkunut pitkään. Päivä oli jo puolessa, kun vääntäydyin yöpaidasta, kampasin tukan, pesin kasvot ja ryhdistäydyin. Oikein harmitti moinen pyhäpäivän haaskaaminen. Viikot kuluvat töissä ja pitkät työmatkat vielä päälle, niin vapaa-aika on rajallista. Ja senkin menin haaskaamaan! Täällä on oikein itsensäruoskinta päällä.......

No, en jaksanut/viitsinyt edes kauppaan lähteä, mitä sitten ruuaksi? Mitä monella on aina kaapissa? No ainakin pastaa! Ja pakastimessa pakastehernepussi. Googleen sanat herne ja pasta. Tässä tulos. Älä siis  vedä hernettä nenään, vaan tee siitä pastakastike! (juu, juu, melko ontuva aasinsilta.....)


Hernepasta
Neljä annosta

pastaa
1 pss pakasteherneitä
1 dl cashewpähkinöitä (tai pinjansiemeniä tai manteleita)
100 g parmesaania raasteena
1 rkl sitruunamehua
noin 20 tippaa vihreää Tabasco-kastiketta
1 ruukku vahvaa minttua
1 tl Maldon-sormisuolaa
reilusti mustapippurirouhetta
loraus pastan keitinvettä


Ei ollut Tabascoa, mutta laitoin pienen valkosipulinkynnen. Eikä minttuakaan normaalisti ole, mutta pakkanen ei ollut ehtinyt vielä puraista pihalla kasvavaa karjalanminttua. Siispä sitä. Muuten ainekset olivatkin valmiina.


Jäiset herneet herätellään henkiin keittämällä niitä ½ dl vedessä minuutin verran. 



Kastikkeen voit sekoittaa morttelilla, mutta koska laiskotti, niin heitin kaikki kastikeainekset monitoimikoneeseen ja surautin karkeaksi tahnaksi.


Sekoita hernekastike vastakeitetyn pastan joukkoon ja voit notkistaa kastikkeen rakennetta lisäämällä joukkoon tilkan pastan keitinvettä. Tulipa hyvää! Ja miten helppoa vielä kaiken lisäksi, tämän osaa kyllä ihan jokainen valmistaa.


Hernemössö oli myös näkkärin päällä maukasta! Kannattaa kokeilla. Näkkärinä porvoolaisen Leipä&Poika -leipomon näkkileipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti